Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2011,
14.35

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Nastja Kolar Polona Hercog

Torek, 12. 7. 2011, 14.35

1 leto, 1 mesec

Kavčič, Kolarjeva in Hercogova uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Blaž Kavčič je v prvem krogu turnirja ATP v Bastadu na Švedskem premagal Francoza Juliena Benneteauja s 6:4, 4:6 in 7:5. V osmino finala sta napredovali Nastja Kolar in Polona Hercog.

Kavčič je uspešno začel na odprtem prvenstvu Švedske, v mestu, v katerem je prejšnji teden svoj prvi turnir WTA v karieri dobila Polona Hercog. "Poloni sem po njenem velikem uspehu čestital, vendar sem ji dejal, da tudi sem ta teden igram v Bastadu, vendar pa zmage ne morem obljubiti. Sem pa ostal še v igri in vse je mogoče," je dejal Blaž Kavčič.

Devetindvajsetletni Francoz, ki sicer živi v Ženevi v Švici, je bil še 12. julija lani na 32. mestu lestvice ATP, kar je bilo najvišje v karieri, sedaj pa je na 103. mestu. V svoji karieri je osvojil že prek štiri milijone dolarjev iz nagradnih skladov turnirjev, kar je skoraj desetkrat več kot Kavčič.

V prvem medsebojnem dvoboju teh dveh igralcev je bolje začel Kavčič, ki je dobil uvodni niz s 6:4, vendar mu je Francoz v drugem vrnil z isto mero. V tretjem nizu je bil rezultat izenačen do 3:3, vendar je imel Ljubljančan več težav pri osvajanju svojega servisa. Zalomilo se mu je v sedmi igri, ko je tekmec povedel s 40:15 po drugi dvojni napaki Kavčiča. Slednji je prvo žogico za brejk ubranil, druge pa ne in Francoz je povedel s 4:3 ter nato s 5:3.

Kavčič je svoj začetni udarec pretvoril v znižanje izida, nato po 40:15 izkoristil prvo žogico za odvzem servisa (5:5) ter po zapravljenem vodstvu dveh točk in prednosti tekmeca vendarle zmogel dobiti svoj servis za 6:5. Četrto zaporedno igro mu je uspelo dobiti s prvo zaključno žogico za zmago, ko je imel Francoz na voljo drugi servis. Zmage se je veselil po dveh urah in 54 minutah. Benneteau je sicer dobil sedem točk več (110), od Kavčiča (103), ki pa je imel boljši izkoristek prvega servisa (73 odstotkov) od Francoza (67 odstotkov).

"To je bil težak dvoboj. V vseh nizih sem zaostajal za brejk. Sem pa vedno našel pravo igro, da sem se vrnil in sem si zaslužil zmago. Odločal je zaključek tretjega niza, ko sem prevzel pobudo. Ko vodim igro, sem zelo neugoden, in prav to je odločilo," je pojasnil Kavčič.

Obetavna 17-letna slovenska teniška igralka Nastja Kolar je v prvem krogu v avstrijskem Bad Gasteinu zlahka, brez izgubljenega niza, izločila kar 233 mest višje rangirano Rusinjo Alo Kudrjavcevo s 6:1, 6:1. Slovenska teniška igralka Kolarjeva, ki na svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 309. mesto, se je prek kvalifikacij uvrstila na glavni turnir, na katerem nadaljuje s sijajnimi predstavami. 23-letna Rusinja, ki je lani osvojila turnir v Taškentu, je klonila že po 55 minutah igre, saj je Kolarjeva povsem dominirala v dvoboju ter je tekmici prepustila le dve igri. Kolarjeva se bo v naslednjem krogu pomerila z Rusinjo Ksenijo Pervak, 65. igralko na lestvici WTA. Pervakova je v prvem krogu izločila Francozinjo Alize Cornet (74. igralko).

Najboljša slovenska teniška igralka ta hip se je uvrstila v osmino finala teniškega turnirja serije WTA v italijanskem Palermu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. Hercogova je v prvem krogu premagala italijansko kvalifikantko Karin Knapp v treh nizih s 5:7, 6:4, 6:2. Hercogova, 37. igralka sveta, se je po svoji prvi turnirski zmagi v švedskem Bastadu v Palermu pomerila z 216. igralko Knappovo, ki je Štajerki vzela prvi niz ter je klonila šele po dveh urah in 36 minutah dvoboja.

Po napornem dvoboju, ki je trajal dve uri in 36 minut, je bila 20-letna tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru zadovoljna, da se je uvrstila v nadaljevanje turnirja: "Knappova se je na glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije in je imela za sabo že tri dvoboje ter se je že lahko zelo dobro privadila na razmere tukaj in prikazala samozavesten nastop. Sama pa sem včeraj trenirala dvakrat po pol ure, ker sem bila še utrujena od prejšnjega turnirja. Potrebovala sem malo več časa skozi tekmo, da sem se tudi sama privadila na tukajšnje pogoje. Škoda, da sem izgubila prvi niz po izidu 5:5, po dobljenem drugem nizu pa sem suvereno dobila tretjega."

Hercogovo v osmini finala čaka dvoboj z Italijanko Alberto Brianti. "Kar dobro jo poznam. Včasih tudi treniramo skupaj. V dvojicah sva igrali v Rimu. V posamični konkurenci sva se pomerili enkrat v Portorožu, ko sem izgubila. Takrat je bil dvoboj na betonu, sem bila nekoliko mlajša in nisem imela toliko izkušenj, tako da mislim, da bo jutri povsem nova tekma," je bila optimistična Hercogova.

Ne spreglejte