Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
22. 1. 2020,
10.48

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Natisni članek

Polona Hercog Tamara Zidanšek OP Avstralije Serena Williams Ashleigh Barty

Sreda, 22. 1. 2020, 10.48

4 leta, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 3. DAN

Zidanškova se je dostojno upirala Williamsovi, a na koncu izgubila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Tamara Zidanšek | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V četrtek sta na OP Avstralije na delu dve slovenski teniški igralki. Nastop na prestižnem turnirju je že končala Polona Hercog, ki jo je premagala (6:1, 6:4) Ashleigh Barty, prva igralka sveta. Svoj nastop na osrednjem igrišču je končala tudi Tamara Zidanšek, ki se je dostojno upirala sloviti Američanki Sereni Williams. Dvoboj se je končal z izidom 6:2 in 6:3.

Novak Đoković
Sportal Roger Federer in Novak Đoković z lahkoto v tretji krog

 

Serena Williams je zasluženo dobila prvi niz. | Foto: Gulliver/Getty Images Serena Williams je zasluženo dobila prvi niz. Foto: Gulliver/Getty Images Prvi niz je po 33 minutah dobila Williamsova

Že v uvodni igri dvoboja je Sereni Williams uspel "break", v naslednji igri pa je Američanka imela vodstvo z 2:0. Tretja igra je pripadla naši igralki in izid zmanjšala na 1:2. V četrti igri je imela Zidanškova celo žogico za "break", a ji je ni uspelo izkoristiti. Serena je nato v naslednji igri spet pritisnila na našo igralko, ji vzela servis in povedla s 4:1. V šesti igri se je morala Williamsova precej potruditi, da je dobila igro na svoj servis. Na koncu jo je le in povedla je s 5:1. Serena Williams tega vodstva ni zapravila in na koncu uvodni niz, ki je trajal 33 minut, dobila s 6:2.

Tamara Zidanšek | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Veliko bolj spodbuden drugi niz

Drugi niz je Tamara Zidanšek začela veliko bolje, saj je gladko dobila prvo igro. Pokazala je med drugim dve izjemni potezi in povedla z 1:0. Williamsova je kmalu za tem izenačila na 1:1, a se je morala spet potruditi, da je prišla do svoje prve igre v drugem nizu. Na vrsto je prišla tretja igra, ko je Williamsova takoj povedla z 0:40. Kriva za to je bila tudi nepotrebna dvojna napaka Zidanškove. Tamara se je vseeno vrnila, izenačila na 40:40, pozneje pa celo igro dobila in povedla z 2:1. Slovenska igralka se je v peti igri drugega niza spet reševala. Williamsova je namreč znova povedla z 0:40. Tamara je tako kot v tretji igri prišla najprej do izenačenja (40:40), nato tudi do igre in povedla s 3:2.

V šesti igri drugega niza je Tamara zapravila tri žogice za odvzem servisa

V šesti igri je imela naša 22-letna igralka celo tri žogice za odvzem servisa, a jih ji ni uspelo izkoristiti. Sereni se je uspelo izvleči in izenačila je na 3:3. V sedmi igri je 38-letna Američanka spet povedla 0:40. Tokrat te prednosti ni zapravila, odvzela Tamari servis in povedla s 4:3. Po naslednji igri je 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam imela vodstvo s 5:3. Na koncu je bila odločilna deveta igra. V njej je Serena izkoristila prvo žogo za zmago in se zasluženo prebila v tretji krog. Dvoboj je trajal eno uro in 19 minut.

Polona Hercog ni imela pravih možnosti proti prvi igralki sveta. | Foto: Gulliver/Getty Images Polona Hercog ni imela pravih možnosti proti prvi igralki sveta. Foto: Gulliver/Getty Images

Prva igralka sveta je bila premočna za Hercogovo

Prva od naših je na osrednje igrišče stopila Polona Hercog, trenutno naša najboljša teniška igralka. Mariborčanka se je udarila z Ashleigh Barty. A prva igralka sveta je bila premočna za našo igralko. Avstralka namreč na domačem turnirju ni pustila nobenega presenečenja. V prvem nizu je Hercogovi dvakrat vzela servis, v drugi in šesti igri, ter uvodni niz dobila po le 26 minutah (6:1). V drugem nizu je bila Hercogova, trenutno 48. igralka sveta, bolj konkurenčna. Odločilna je bila deveta igra, ko je Polona izgubila svoj servis. Barty je povedla s 5:4, v naslednji igri izkoristila prvo žogico za zmago in se po uri in osmih minutah zasluženo uvrstila v naslednji krog.

Coco Gauff se je morala zelo potruditi za zmago proti Romunki. V naslednjem krogu jo čaka Naomi Osaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Coco Gauff se je morala zelo potruditi za zmago proti Romunki. V naslednjem krogu jo čaka Naomi Osaka. Foto: Guliverimage/Getty Images

V tretjem krogu poslastica mlade generacije

V tretji krog tekmovanja se je prebila tudi 15-letna Coco Gauff, ki je po treh nizih premagala Romunko Sorano Cirstea. Dvoboj se je končal z izidom 4:6, 6:3, 7:5. Mlada Američanka, ki iz dvoboja v dvoboj postaja večja teniška zvezda, se bo v naslednjem krogu pomerila z Naomi Osako, lansko zmagovalko OP Avstralije. Japonka je v drugem krogu premagala Kitajko Zheng Saisai z izidom 6:2 in 6:4. Med igralkama nove generacije se obeta prava teniška poslastica.

 

Ne spreglejte