Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2021,
8.31

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

OP Avstralije teniški globus Kaja Juvan

Sreda, 13. 1. 2021, 8.31

3 leta, 3 mesece

Teniški globus, 13. januar

Kaja Juvan se je še drugič uvrstila na OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Kaja Juvan | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Kaja Juvan, ena najbolj perspektivnih slovenskih teniških igralk, se je še drugo leto zapored skozi kvalifikacije uvrstila na glavni turnir OP Avstralije.

Mlada, šele 20-letna Ljubljančanka, je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala Rebecco Sramkovo. Slovakinja ni imela proti naši igralki nobenih pravih možnosti, saj ji je Ljubljančanka v dvoboju oddala le tri igre. Dvoboj se je končal z izidom 6:1, 6:2, za zmago pa je potrebovala 53 minut. Za Juvanovo je to že drugič zapored, da se je prebila na glavni turnir Melbourna. Lani je turnir končala v prvem krogu.

Skupaj ima na turnirjih za grand slam šest nastopov v glavnem delu žreba, do drugega kroga se je prebila na OP Francije (2020), v Wimbledonu (2019) in na OP ZDA (2020).

"Gre za poseben začetek sezone. Imeli smo zanimive kvalifikacije. Vesela sem, da mi je uspelo. Da sem zdržala, predvsem mentalno. Veselim se selitve v Avstralijo. Tja odpotujem v petek, nato pa me čaka 14-dnevna karantena. Potem pa se bodo počasi začeli turnirji. Počutim se dobro. Sem zdrava. Fizično se zelo dobro počutim. Tako, da komaj čakam na naslednja tekmovanja," je za Tenis Slovenijo dejala 20-letnica.

Hurkacz in Korda za naslov v Delray Beachu

Na teniškem turnirju serije ATP v Delray Beachu z nagradnim skladom 300 tisoč evrov sta znana oba finalista. Za lovoriko se bosta prvi teden nove tekmovalne sezone udarila Poljak Hubert Hurkacz in Američan Sebastian Korda.

Četrti nosilec Hurkacz je v prvem polfinalu ugnal domačina Christiana Harrisona, ki na turneji ATP zaradi številnih poškodb in posledičnih operacij ni igral več kot dve leti. Poljak je bil po uri in 34 minutah boljši s 7:6 (4), 6:4.

V drugem polfinalu je Sebastian Korda, sin nekdanjega zmagovalca OP Avstralije (1998), Čeha Petra Korde, ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:3, 7:5. Korda je na poti do finala ugnal štiri tekmece, vsi pa so na lestvici ATP uvrščeni med najboljšo stoterico. Sam zaseda 119. mesto. Hurkacz se na turnirju ne bo pomeril z nobenim igralcem iz "top 100".

* Delray Beach, ATP (300 tisoč evrov):
- polfinale:

Hubert Hurkacz (Pol/4) - Christian Harrison (ZDA) 7:6 (4), 6:4.
Sebastian Korda (ZDA) - Cameron Norrie (VBr) 6:3, 7:5.
Francesca Jones
Sportal Navdihujoča zgodba športnice: pa naj še kdo reče, da se ne da #video
Kaja Juvan
Sportal Kaji Juvan se nasmiha glavna nagrada, Rola izpadel
 
Ne spreglejte