Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
11.50

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Iga Swiatek Grand Slam Novak Đoković Kaja Juvan Wimbledon Carlos Alcaraz

Petek, 30. 6. 2023, 11.50

10 mesecev

Wimbledon, žreb

Kaja Juvan dobila nasprotnico, Đokovića čaka Argentinec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Kaja Juvan | Kaja Juvan se bo v prvem krogu glavnega dela teniškega grand slama v Wimbledonu pomerila z Rusinjo Margarito Betovo. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Kaja Juvan se bo v prvem krogu glavnega dela teniškega grand slama v Wimbledonu pomerila z Rusinjo Margarito Betovo.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Edina slovenska predstavnica Kaja Juvan se bo v prvem krogu glavnega dela teniškega grand slama v Wimbledonu pomerila z Rusinjo Margarito Betovo. Prvi favorit moškega turnirja Srb Novak Đoković se bo pomeril z Argentincem Pedrom Cachinom, medtem ko prvega nosilca Španca Carlosa Alcaraza čaka Francoz Jeremy Chardy.

Margarita Betova, pred poroko se je pisala Gasparjan, na lestvici WTA zaseda šele 1340. mesto, leta 2016 pa je bila najvišje na 41. Osemindvajsetletnica iz Moskve je imela v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami, zato je njena uvrstitev precej slabša kot v najboljših letih.

Kaja Juvan, ki na lestvici zaseda 241. mesto, bo četrtič zapovrstjo igrala v glavnem delu žreba v Wimbledonu, v kvalifikacijah pa je uspešno opravila z vsemi tremi ovirami. V drugem je premagala tudi rojakinjo Tamaro Zidanšek.

Prva nosilka ženskega turnirja Poljakinja Iga Swiatek bo v prvem krogu igrala proti Kitajki Zhu Lin, to bo njun prvi medsebojni obračun. V isti četrtini žreba je Američanka Coco Gauff, sicer sedma nosilka.

Iga Swiatek bo imela vlogo prve nosilke. | Foto: Guliverimage Iga Swiatek bo imela vlogo prve nosilke. Foto: Guliverimage

Drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka se bo v prvem krogu pomerila z Madžarko Panno Udvardy. V zadnji četrtini je od prvih osmih nosilk še Grkinja Maria Sakari. V tej četrtini se je znašla tudi Juvan, ki bo v primeru uspeha v prvem krogu v drugem igrala proti boljši iz rusko-švicarskega obračuna Anastasija Potapova - Celine Naef.

V drugi četrtini se obeta morebitni dvoboj četrtopostavljene Američanke Jessice Pegula in pete nosilke Caroline Garcia iz Francije. V tretji četrtini sta se od najvišje postavljenih igralk znašli lanski finalistki, Tunizijka Ons Jabeur in Kazahstanka Jelena Ribakina. Finale je pred 12 meseci dobila Kazahstanka.

V prvem krogu se pri ženskah obeta zanimiv obračun povabljenk, 43-letne Američanke Venus Williams in Ukrajinke Eline Svitoline.

Alcaraza že v morebitni osmini finala čaka Zverev

Pri moških sta se v prvi četrtini žreba znašla Carlos Alcaraz in Danec Holger Rune, sicer šesti nosilec. Alcaraz bi v primeru treh preskočenih ovir že v osmini finala naletel na Nemca Alexandra Zvereva.

Bo Novak Đoković ponovil uspeh iz Pariza? | Foto: AP / Guliverimage Bo Novak Đoković ponovil uspeh iz Pariza? Foto: AP / Guliverimage

V drugi četrtini sta tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev, ki se bo pomeril z domačim povabljencem Arthurjem Feryjem, in Grk Stefanos Cicipas, ki bo igral proti zmagovalcu OP ZDA 2020, Avstrijcu Dominicu Thiemu. V tretji četrtini sta Italijan Jannik Sinner in Norvežan Casper Ruud, v Đokovićevi spodnji četrtini pa se je znašel Rus Andrej Rubljov.

Lanski finalist, Avstralec Nick Kyrgios se bo v prvem krogu pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom, v tretjem krogu pa bi se lahko pomeril prav z Rubljovom. Avstralec je pristal v isti četrtini žreba z Đokovićem. Ta ga je lani v finalu premagal s 3:1 v nizih. Novak Đoković bo v prvem krogu igral s Cachinom, s katerim se doslej še ni pomeril, v drugem pa ga čaka boljši iz dvoboja med Američanom Brandonom Nakashimo in Avstralcem Jordanom Thompsonom.

Dvakratni zmagovalec Wimbledona, Britanec Andy Murray bo v prvem krogu igral z rojakom Ryanom Penistonom, v primeru zmage pa bi se pomeril bodisi proti Cicipasu bodisi Thiemu.

Kamil Majchrzak
Sportal Poljskemu teniškemu igralcu 13 mesecev prepovedi zaradi dopinga
Caroline Wozniacki
Sportal Po vrnitvi s porodniške do posebnega povabila
Kaja Juvan
Sportal Kaji Juvan je uspelo!
Ne spreglejte