Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
18.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

Natisni članek

Rafael Nadal teniški globus

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 18.51

5 let, 2 meseca

Kaj je Rafael Nadal razkril po porazu proti Đokoviću

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na OP Avstralije so v moškem finalu mnogi pričakovali epski dvoboj med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem, a smo lahko videli veliko prevlado Srba. Španec je pred dnevi razkril, kaj se je pravzaprav dogajalo z njim.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"V nasprotnem primeru moje telo ne bi zdržalo"

Đoković je v finalu Melbourna Rafaela Nadala gladko premagal po treh nizih (6:3, 6:2, 6:3). Precej lažje kot leta 2012, ko sta igrala pet ur in 53 minut. To je še danes rekord v finalu turnirjev za grand slam.

"Če sem iskren, sem zadovoljen, ker vem, da v tistem trenutku nisem mogel dati več od sebe. Mislim, da je bolje, da sem izgubil na takšen način (v treh nizih op. p.), ker v nasprotnem primeru moje telo ne bi zdržalo. To leto sem prišel v finale brez načrta B. Fizično nisem bil dovolj pripravljen in ta finale ni prišel v pravem trenutku," je uvodoma v intervjuju za Banco Sabadell povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Bolj agresiven še ni bil

Seveda Rafa ne more biti najbolj zadovoljen s porazom, a je vseeno Novaku čestital za zmago. Igralca sta se do zdaj pomerila že 53-krat, boljši izkupiček pa ima Beograjčan (28-25). Vseeno je treba vedeti, da se je Rafa na igrišče v Avstraliji vrnil po poškodbi gležnja, zaradi katere je moral lani jeseni tudi na operacijo.

"Ne morem biti zadovoljen, ampak vseeno je po nekaj težkih mesecih to, kar sem dosegel, uspeh. Zmagal sem na šestih dvobojih, potem ko sem igral bolj agresivno kot kadarkoli prej. Đoković je bil boljši, in ko se to zgodi, mu moram čestitati, dati roko in nadaljevati treninge," je še dejal Nadal, ki ga kličejo kralj peska.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Kljub svojim izjemnim uspehom je še vedno trdno na tleh

Razlog za ta vzdevek je neverjetnih enajst zmag na OP Francije in lahko se zgodi, da se bosta s Srbom srečala tudi na pariškem pesku. Letošnje OP Francije bo še toliko bolj zanimivo, saj se po letu 2015 tja vrača tudi Roger Federer.

"Nenavadno je, da to ni uspelo nobenemu pred menoj, vendar se imam za povsem običajnega igralca. Če je to uspelo meni, menim, da lahko to ponovi še kdo drug. To bi bilo lepo. Tenis je pomemben del mojega življenja, ampak eden od ključnih uspehov zame je to, da sem užival v stvareh, v katerih mlad fant mora uživati," je še povedal Nadal, ki se bo v kratkem poročil s svojo dolgoletno spremljevalko Mery Perello.

Ne spreglejte