Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
12.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

Natisni članek

tenis OP ZDA

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 12.45

6 let, 7 mesecev

John McEnroe je bil šokiran nad izjavo Novaka Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ponedeljek se začenja OP ZDA, zadnji turnir za grand slam v letošnji sezoni. Že prvi dan bo na osrednje igrišče stopil prvi igralec sveta Novak Đoković, ki toži nad bolečinami v zapestju. Resnica ali zavajanje nasprotnikov?

Novak Đoković, ki bo na OP ZDA branil lansko lovoriko, se bo v prvem krogu pomeril s Poljakom Jerzyjem Janowiczem. Zagotovo bodo vse oči uprte v Srba. Postavlja se vprašanje, v kakšni formi je 29-letni Beograjčan. Prvi igralec sveta je na turnirju v Wimbledonu presenetljivo kmalu izpadel – imel naj bi osebne težave –, na OI v Braziliji pa se je s solzami v očeh poslovil že v prvem krogu. Vsekakor to niso najbolj obetajoči rezultati pred velikim turnirjem v New Yorku.

Borisa Beckerja skrbi Andy Murray. | Foto: Borisa Beckerja skrbi Andy Murray.

Boris Becker tokrat favorizira Andyja Murrayja

Morda bo Đoković dvomljivcem dokazal, da se motijo, a ob odsotnosti Rogerja Federerja in neprepričljivega Rafela Nadala je zdaj znova čas za Andyja Murrayja, ki je v ZDA slavil leta 2012.

Škota se najbolj boji tudi Boris Beceker, trener Novaka Đokovića. "Menim, da bi lahko na prihodnjih nekaj turnirjih za grand slam prevladoval on. "Kot kaže, so se leta 2016 zgodile nekatere spremembe. Velika četverica (Novak Đoković, Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal) se je skrčila ne veliko dvojico. To sta Novak Đoković in Rafael Nadal," je za gulfnews.com dejal Boris Becker.

Đoković je v nedeljo opravil enourni trening, vendar mnogi menijo, da prvi nosilec turnirja ni v pravi formi. "Povedal je, da ima težave z zapestjem, vendar je še vedno favorit in trdno trenira, da bi ubranil naslov," je dodal Becker.

"Morda je to le vaba za nasprotnike, kar ni slabo," razmišlja McEnroe. | Foto: Guliverimage/Getty Images "Morda je to le vaba za nasprotnike, kar ni slabo," razmišlja McEnroe. Foto: Guliverimage/Getty Images

Je to le vaba za nasprotnike?

Nad priznanjem Đokovića, da ima težave z zapestjem, je bil precej začuden in šokiran John McEnroe, nekdanji vrhunski teniški igralec, danes pa strokovni komentator. Američan meni, da je s to izjavo le še bolj spodbudil svoje nasprotnike.

"Morda je to le vaba za nasprotnike, kar ni slabo," razmišlja McEnroe. Morda bo prišel v boljšo formo ter igral tako kot na OP Francije in OP Avstralije, kjer je lahko premagal vsakogar. To je zelo nepredvidljivo in samo on ve, kako je s tem. Redko se medijem razrijejo težave z igranjem. Sam sem bil šokiran," je še povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Ne spreglejte