Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2019,
15.34

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

teniški globus Fabio Fognini

Nedelja, 21. 4. 2019, 15.34

5 let

Teniški globus, 21. april

Po katastrofalnem začetku sezone Fabio Fognini prišel do velike lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Fabio Fognini | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Monte Carlu je Fabio Fognini, ki je po dveh nizih premagal Dušana Lajovića. Za Italijana je to prva turnirska zmaga na turnirjih serije masters.

 

Fabio Fognini | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Prvi niz je po šolski uri pripadel Fogniniju

Prvi niz je bil že na samem začetku zanimiv. Dušan Lajović je bil prvi, ki je prišel do "breaka". A njegovo veselje ni trajalo dolgo, saj Fognini v maratonski četrti igri uspel vzeti servis nazaj in izenačil na 2:2. Italijan je udaril še v šesti igri in povedel s 4:2. Zelo napeto je bilo v sedmi igri, katero je na koncu vseeno dobil Fognini in po 35 minutah igre povedel s 5:2. Fabio tega vodstva ni izpustil z rok in prvi niz, ki je trajal 45 minut, dobil s 6:3.

V drugem nizu je bila odločilna peta igra Fabio Fognini | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Kakor je 31-letni Italijan suvereno končal prvi niz, je drugega na isti način tudi začel. Že v uvodni igri prvega niza je nasprotniku vzel servis. Lajović je bil za trenutek videti že v izgubljenem položaju, a je z dvema izjemnima backehndoma prišel nazaj v igro, Fogniniju vzel servis in izenačil na 1:1.  Ob prvem premoru v drugem nizu je imel Lajović prednost 2:1. V četrti igri je imel srbski igralec lepo priložnost za vodstvo s 3:1, a je Italijan vseeno dobil igro na svoj servis in izenačil na 2:2. Kar ni uspelo Lajoviću, je uspelo v peti igri uspelo Fogniniju, ki mu je še enkrat uspel "break" in povedel s 3:2. Te prednosti ni zapravil in na koncu slavil s 6:4.

"Ta uspeh je nekaj posebnega"

"Res sem zelo vesel. Ostal sem brez besed. Ostati moram miren. Morda bom šel pod prho, se sprostil in razmislil o vsem tem, ker ta uspeh je nekaj posebnega," je povedal zmagovalec Monte Carla in še dodal: "Na ta dvoboj sem se pripravil na najboljši možen način, ker dela (Dušan Lajović op. p.) z mojim nekdanjim trenerjem in vedel sem, da bo zelo težek dvoboj in da bo veliko tekanja po igrišču. To je za mene izjemen dosežek."

Fabio Fognini | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V Monte Carlo je prišel s štirimi zmagami in osmimi porazi

Za svojo prvo zmago na turnirjih serije masters je Fognini potreboval uro in 38 minut. Skupno pa je bila to zanj deveta turnirska zmaga. Fabio Fognini je imel letos pred tem turnirjem v Monte Carlu na svojem računu le štiri zmage in osem porazov. "Če bi mi na začetku tedna dejali, da bom igral v nedeljo, bi se vam smejal v obraz." je pred finalom dejal Fognini.

Novak Đoković
Sportal Đoković ne dela panike, Nadal tako slabo ni igral že 14 let
Ne spreglejte