Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
15.41

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Natisni članek

Wimbledon Rafael Nadal

Petek, 17. 6. 2022, 15.41

1 leto, 10 mesecev

Dvojna sreča za Rafaela Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Rafael Nadal | Rafael Nadal bo igral v Wimbledonu. | Foto Reuters

Rafael Nadal bo igral v Wimbledonu.

Foto: Reuters

Španski teniški igralec Rafael Nadal je na novinarski konferenci sporočil, da po zdravljenju kronične težave s stopalom namerava igrati v Wimbledonu. Španec, ki ima v svoji vitrini 22 lovorik za Grand Slam, je ob tem še potrdil novico, da z ženo Mario Perello pričakujeta prvega otroka.

Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Müller-Weissov sindrom, gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih. Zaradi težav s poškodbo je bilo tako zadnje dni v zraku glavno vprašanje, ali bo Španec lahko nastopil na sveti travi v Wimbledonu. "V zadnjem tednu treningov sem videl, da obstaja možnost. Moj namen je igrati v Wimbledonu," je svoje navijače razveselil 36-letni Nadal. Španec bo tako v ponedeljek odpotoval v London in igral na razstavnem dogodku v Hurlinghamu, ki se začne v torek. Dvakratni prvak Wimbledona je treniral na travnatih igriščih na Majorki, da bi preizkusil svojo kondicijo. "Srečen sem, že en teden nisem šepal," je v smehu razlagal Nadal.

Španec je po zmagi na OP Francije prejšnji teden odpotoval v Barcelono, da bi začel "pulzno radiofrekvenčno stimulacijo", zdravljenje, namenjeno zmanjševanju bolečin. Zdravljenje pomeni, da so bili živci okoli območja Nadalove poškodbe "začasno otrpli". "Pri zdravljenju sem opazil spremembe – še vedno imam čudne občutke, včasih ne čutim stopala, a bolečina, ki mi ni omogočala, da bi nosil težo na nogi, je popustila. V Wimbledonu nisem igral že tri leta in sem zelo navdušen. Ne vem, kaj se lahko zgodi čez pet dni, previden sem, a verjamem, da bom na turnirju in se bom boril za novo trofejo. Moj namen je igrati v Wimbledonu, nato v Kanadi in nato na OP ZDA," je bil na novinarski konferenci jasen Nadal.

Z ženo Mario (na sliki levo) pričakujeta prvega otroka. | Foto: Reuters Z ženo Mario (na sliki levo) pričakujeta prvega otroka. Foto: Reuters

Postal bo oče

Na travi na turnirjih ni igral že tri leta. "Prvi trije krogi bodo ključni, čeprav sem si na Rolandu Garrosu pridobil veliko samozavesti. A trava je nekaj drugega. Tenis je precej nepredvidljiv šport. Bili so časi, ko so bile stvari malo nepredvidljive, saj so se v zadnjih letih za pomembne turnirje borili trije ali štirje igralci, a tudi tega je konec. Ves čas se dogajajo nepričakovane stvari," je dejal Nadal in potrdil tudi novico, da z dolgoletno partnerico Mario pričakujeta naraščaj.

"Res je, postal bom oče, vse se odvija tako, kot se mora," je z zadovoljstvom sporočil Španec, ki se je nato povsem osredotočil na vprašanja, povezana s tenisom. "Moj namen je igrati v Wimbledonu. Zdravljenje in teden treningov mi dajeta vero v to. V London ne bi šel, če ne bi hotel igrati," je bil še jasen Nadal.

Španski teniški igralec je do zdaj dvakrat zmagal v Wimbledonu, leta 2008 in 2010. Z 22 zmagami na turnirjih za veliki slam med posamezniki je prehitel tako Rogerja Federerja kot Novaka Đokovića, ki ostajata pri 20 naslovih.

Preberite še:

Andreja Klepač
Sportal Klepačeva obstala v četrtfinalu v Berlinu
Nick Kyrgios
Sportal Problematičnemu Avstralcu spet popustili živci #video
Serena Williams
Sportal Ima že 40 let, a se vrača po letu dni! In to v Wimbledonu.
Ne spreglejte