Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2022,
20.25

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54
tenis Nick Kyrgios

Natisni članek

Sreda, 15. 6. 2022, 20.25

2 leti, 2 meseca

Nick Kyrgios

Problematičnemu Avstralcu spet popustili živci #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54
Nick Kyrgios | Nick Kyrgios je spet dvignil veliko prahu. | Foto Guliverimage

Nick Kyrgios je spet dvignil veliko prahu.

Foto: Guliverimage

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je že v preteklosti dokazal, da obožuje pozornost. S svojimi izpadi je že večkrat opozoril nase. Podobno je bilo tudi na turnirju v Nemčiji.

Nick Kyrgios je imel na obračunu proti Stefanosu Cicipasu spet svojih pet minut. Avstralec je v drugem krogu Halleja igral proti Grku, v drugem nizu pa mu je pošteno zavrela kri. Medtem ko je Grk serviral pri rezultatu 30:0, je Avstralec odšel po brisačo, ob tem pa dobil opozorilo glavnega sodnika, ker je presegel dovoljeni čas. Čeprav je to vedel, je zraven dodal še piker komentar, v katerem se je obregnil ob Španca Rafaela Nadala, za katerega je znano, da si pred vsakim servisom vzame veliko časa za pripravo. "Ni mi mar, vedno čakam. Kadarkoli igram proti Rafi, ga vedno čakam," je jezno zamrmral Kyrgios.

Vendar to še ni bil konec njegovega razburjenja. Kontroverzni Avstralec ni želel nadaljevati obračuna, na razgovor je pozval še nadzornika dvoboja. "Vsakič si moram sam po brisačo. Noben moj nasprotnik še ni dobil opozorila, ko je igral proti meni. Nihče mi ne prinese brisače. Ne morem dobiti opozorila za takšno dejanje. Ali menite, da je to razumno opozorilo?" je spraševal 27-letni Kyrgios in nato nadaljeval z dvobojem, v katerem je svojo jezo stresal tudi nad loparjem, ki ga je po koncu podaril enemu izmed navijačev.

Kljub izpadom in živčnosti pa je Kyrgios na koncu slavil in z 2:1 v nizih (5:7, 6:2, 6:4) izločil šestega igralca sveta ter se uvrstil v četrtfinale ATP turnirja v Nemčiji.

Preberite še:

Serena Williams
Sportal Ima že 40 let, a se vrača po letu dni! In to v Wimbledonu.
Andy Murray
Sportal Andy Murray spet poškodovan
Danil Medvedjev
Sportal Medvedjev je nova številka 1 svetovnega tenisa, najboljša Slovenca zdrsnila
Ne spreglejte