Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 4. 2013,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Monte Carlo

Sobota, 13. 4. 2013, 10.04

8 let

Đoković še razmišlja, Nadal trenira s Srbom, Haas odpovedal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi letošnji teniški turnir serije masters na peščeni podlagi se bo v bogati kneževini začel v nedeljo. Poleg Rogerja Federerja in Davida Ferrerja bo manjkal tudi Tommy Haas. Kaj pa Novak Đoković?

Nemški mladostni veteran Tommy Haas, ki je na nedavnem teniškem vrhuncu v Miamiju navdušil svet z bleščečo zmago nad prvim loparjem sveta, je po petkovem porazu na turnirju v Houstonu sporočil, da je naredil spremembo v delovnem urniku ter da se bo izognil nastopu v Monte Carlu. S tem je možnost nastopa v glavnem delu turnirja brez napornih kvalifikacij omogočil Latvijcu Ernestsu Gulbisu.

Prireditelji uvodnega peščenega spektakla v tem letu že nekaj časa vedo, da v Monte Carlu ne bo Rogerja Federerja, ki se je v skladu s svojimi leti in družinskimi pridobitvami že konec prejšnjega leta odločil, da v urnik ne bo podal nekaterih večjih turnirjev (Miami in Monte Carlo), nastop je zaradi poškodbe odpovedal tudi četrti igralec sveta in ljubitelj peščene podlage David Ferrer.

Nadalu po treningu s Tipsarevićem oteklo koleno

Največji favorit za zmago ostaja španski povratnik Rafael Nadal, ki bo naskakoval deveto zaporedno lovoriko na monaškem pesku. To bo njegov prvi letošnji nastop na peščeni podlagi v Evropi. V petek je opravil trening s srbskim igralcem Jankom Tipsarevićem, po katerem je zaupal, da mu je koleno, zaradi katerega je počival drugo polovico lanskega leta, nerodno oteklo, a verjame, da bo kos prihajajočim izzivom. O nastopu še vedno razmišlja prvi igralec sveta Novak Đoković, ki si je poškodoval desni gleženj na dvoboju Davisovega pokala v ZDA, a je zdravstveni pregled pokazal, da ne gre za hujšo poškodbo. Po neuradnih informacijah naj bi Beograjčan svojo pripravljenost na pesku preizkusil na sobotni ekshibicijski tekmi z Andyjem Murrayjem, nato pa se odločil o tem, ali bo nastopil ali ne. V Monte Carlu, njegovemu stalnemu prebivališču, ki se že pripravlja na teden, poln teniških prigod. Žal bo minil brez nekaterih najboljših.

V kvalifikacijah se bo izmed slovenskih predstavnikov preizkusil Blaž Kavčič. Kot sedmi nosilec se bo v prvem krogu pomeril z malo znanim francoskim povabljencem Romainom Arneodom, v primeru zmage bi ga nato čakal boljši iz dvoboja Montanes/Darcis.

Ne spreglejte