Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
13. 10. 2014,
15.46

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Marjan Vajda Boris Becker

Ponedeljek, 13. 10. 2014, 15.46

5 let, 7 mesecev

Đoković priznava, da se Vajda in Becker ne strinjata vedno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi igralec sveta Novak Đoković je pred kratkim povedal, da trenutno razmišlja le o očetovstvu. Šele pozneje bo delal načrte do konca sezone.

Đoković je v polfinalu turnirja masters v Šanghaju moral premoč priznati velikemu rivalu Rogerju Federerju. Švicar se je Srbu približal na 2.430 točk in ima teoretične možnosti, da ga do konca sezone prehiti.

Po prvotnih načrtih bi moral Nole igrati na turnirju serije masters v Parizu in finalnem turnirju v Londonu, vendar zaradi pričakovanja prvega otroka obstaja možnost, da bo moral oba turnirja izpustiti. "Trenutno razmišljam le o tem, kako bom postal oče. Šele potem bom razmišljal o turnirjih in ciljih do konca sezone," je sprva dejal Đoković, ki ne skriva želje, da bi rad letošnjo sezono končal kot prvi igralec sveta.

Becker mi pomaga z bogatimi izkušnjami

Številni menijo, da stalne menjave trenerjev na turnirjih niso najboljše. Letos smo lahko velikokrat videli, da je bil enkrat ob njem Boris Becker, drugič Marjan Vajda. Srbski teniški igralec se s temi komentarji ne strinja. "Marjan in Boris sta vseskozi v stikih. Ko je bil Vajda z menoj v Pekingu, se je vseskozi po telefonu pogovarjal z Beckerjem, obratno je bilo v Šanghaju. To je pomembno zaradi pravilnega pristopa na treningih in na priprave za dvoboj. Moja igra ostaja enaka. Ko se je Boris na začetku leta pridružil naši ekipi, ni želel delati drastičnih sprememb v moji igri. Bolj sva se ukvarjala z mojo psihološko pripravo, pomagal pa mi je tudi s svojimi bogatimi izkušnjami. On ve, kako se osvaja velike turnirje in kako se moram pripraviti na pomembne dvoboje," je razkril Đoković, ki priznava, da včasih znotraj ekipe ne najdejo skupnega jezika.

"Seveda se to dogaja. To je normalno, vendar po navadi ni nič resnega. Veliko se ukvarjamo s komunikacijo in razumevanjem, saj si oba trenerja želita, da bi še izboljšal svojo igro in da bi čim dlje ostal na vrhu svetovne lestvice. Sicer zelo dobro sodelujeta, saj se pogovarjata o vseh delih teniške igre, o mojem napredovanju, psihološki pripravi, treningih in podobno. Vedno se posvetujeta, preden pride informacija do mene," je še povedal 27-letni Beograjčan, ki je letos zmagal že na petih turnirjih serije ATP.

Ne spreglejte