Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2014,
14.54

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray Serena Williams

Sreda, 3. 9. 2014, 14.54

8 let, 2 meseca

Đoković je Murrayju vrnil za poraz iz leta 2012

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Deseti dan OP ZDA je Novak Đoković s 3:1 v nizih ugnal Andyja Murrayja, njegov polfinalni nasprotnik bo Kei Nišikori, ki je presenetil Stanislasa Wawrinko. Prva igralka sveta zlahka prek Italijanke.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je še enkrat dokazal, da je v vrhunski formi in da je na zadnji grand slam v sezoni prišel izredno dobro pripravljen. Tokrat je pod njegovimi udarci padel Andy Murray. Dvoboj je trajal nekaj več kot tri ure in pol, končal pa se je po štirih nizih. Za Srba je to že osmi zaporedni polfinale na OP ZDA. Prva dva niza sta se končala po podaljšani igri. Nole je v nadaljevanju našel svoj ritem in brez večjih težav dobil tretji in četrti niz. V polfinalu se bo pomeril z neugodnim Japoncem. Beograjčan je Murrayju vrnil za poraz iz leta 2012, ko je ta premagal v finalu.

Loparje sta prekrižala tudi Stanislas Wawrinka in Kei Nišikori. Japonec se je po poškodbi vrnil v pravo formo in se po petih nizih veselil napredovanja v polfinale. Nišikori je po letu 1918 postal prvi Japonec, ki se mu je uspelo uvrstiti med najboljše štiri na turnirjih za grand slam. Zanj je bil to na OP ZDA že drugi zaporedni maratonski dvoboj. Koliko moči mu je ostalo še za polfinalni dvoboj z Novakom Đokovićem? "Dan pred dvobojem sem bil utrujen, danes pa sem bil že skoraj 100-odstotno nared, tako da sem se že dobro počutil. Zadnji zmagi sta mi vlili še dodatno samozavest. Zmagati dva dvoboja po petih nizih ...," je po dvoboju razlagal Nišikori, ki ga od letošnjega leta trenira nekdanji vrhunski igralec Michael Chang.

Serena brez težav v polfinale

Prvi četrtfinalni dvoboj bo med Viktorijo Azarenko in Ekatarino Makarovo je z 2:0 v nizih dobila slednja in z uvrsttvijo v polfinale dosegla največji uspeh na OP ZDA.

Prav tako z 2:0 v nizih je bila uspešna Serena Williams, ki na letošnjem OP ZDA kaže izvrstne igre, saj se ji nobena izmed nasprotnic še ni približala. Prva igralka sveta je zlahka opravila tudi z Italijanko Flavio Pennetto in tako na letošnjem turnirju še ni oddala niti enega niza. "Ta večer sem poskušala igrati tako kot na treningu. Nasprotnica je igrala zelo agresivno, zato sem morala dvigniti svojo raven igre," je povedala prva igralka sveta, ki je na tiskovni konferenci razkrila, da si je že kot otrok želela biti levičarka.

Ne spreglejte