Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2011,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič

Četrtek, 26. 5. 2011, 8.33

8 let

Del Potrov ubijalski "forhend" pokopal Kavčiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski teniški igralec je v sredo popoldne v drugem krogu OP Francije kljub dobri igri gladko izgubil z Argenticem Juan Martinom del Potrom.

Rezultat je bil 6:3, 6:2, 6:4 v korist visokoraslega del Potra, nekdaj že četrtega igralca na svetu, ki se po poškodbi vztrajno prebija med najboljše. "Poraz je bil zaslužen. Del Potro je igral zelo dobro. S svojim ubijalskim "forhendom" je ves čas vodil igro. Skušal sem ga držati na "bekend" strani, a so bile njegove žoge tako čvrste, da mi ni uspevalo. Vedno znova je v izmenjavi on prevzel iniciativo. Poleg tega sem serviral slabše. V tem elementu igre bi lahko bil boljši, tako kot proti Gulbisu v prvem krogu. Tukaj sem imel še rezervo. Ko sem dobro serviral, sem dobival igre," je vzroke za poraz proti 25. nosilcu navedel malce razočarani Blaž Kavčič. Del Potro kljub 25. mestu na lestvici ATP sodi med najboljše igralce na svetu, nekateri mu prerokujejo, da se bo spet hitro vrnil v najboljšo peterico. Je eden izmed tistih, proti katerim Ljubljančan še ni našel rešitve, čeprav se v zadnjem času uspešno spopada z mnogimi velikimi teniškimi imeni. "Nisem se še navadil igrati z najboljšimi. Razlika med njimi in ostalimi je, da ti ves čas vodijo igro. Proti njim imam vedno iste probleme. Veliko stvari bom moral še popraviti, da se bom lahko kosal z njimi," je priznal 24-letni "Kaljut", glede svoje igre pa pripomnil: "Napredek v moji igri gotovo je, kar je tudi razumljivo, saj ves čas trdo treniram. Se mi pa zdi, da bi bil lahko glede na vloženi trud napredek večji. Moral bom še vztrajati in še bolj trenirati, da se še popravim."

Proti Đokoviću niso dovolj le prebliski

Še vedno komaj 22 let star del Potro je zaradi operacije zapestja izpustil večino minule sezone in na lestvici ATP padel celo za 450. mesto. Nadaljevanje njegove kariere je močno viselo v zraku. Zanimivo, da se je to zgodilo le nekaj mesecev zatem, ko je v spektakularnem finalu odprtega prvenstva ZDA (2009) ugnal Rogerja Federerja in po dolgem času razbil niz nepremagljivosti dvojice Nadal – Federer na turnirjih za grand slam. Letos je Argentinec dobil že dva ATP turnirja z neverjetnim skokom na svetovni teniški lestvici potrkal na vrata najboljših. "Hitro bo prišel še višje. S svojo neverjetno močno igro je nevaren za vsakega. Ko je v formi, se tudi giba dobro, tako da praktično nima šibke točke. Po poškodbi je svež in željan igre, zato mislim, da bo prišel še višje, kot je bil," meni Kavčič. Pravi test za del Potra bo že v petek, ko se bo v tretjem krogu drugega letošnjega turnirja za grand slam pomeril z letos še nepremaganim Novakom Đokovićem. Kavčič po pričakovanju več možnosti za zmago pripisuje Srbu: "Vse bo odvisno od tega, kako bo del Potro igral in kako je telesno pripravljen. Proti Đokoviću niso dovolj prebliski v igri, proti njemu je treba biti štiri ure na zelo visoki ravni. Del Potro ima gotovo igro za zmago, je pa vprašanje, če je po poškodbi že dovolj dobro telesno pripravljen."

Najboljši slovenski teniški igralec, 82. z lestvice ATP, ki je na vprašanje, kdo bo dobil letošnji Roland Garros, kot iz topa ustrelil, da misli, da Nadal, bo prihodnji teden odigral še en turnir serije challenger na peščeni podlagi. Nato bodo sledile priprave na travnati Wimbledon. Pred tretjim grand slamom v letu 2011 bo nastopil na dveh ATP turnirjih s travnato podlagi, znamenitem Queen's clubu in Hertogenboschu na Nizozemskem.

Ne spreglejte