Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 2. 2024,
9.45

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Grega Žemlja tenis Sebastian Dominko Matic Križnik Davisov pokal

Petek, 2. 2. 2024, 9.45

2 meseca, 3 tedne

Davisov pokal (Kitajska – Slovenija, 1. dan)

Slovencem na Kitajskem grozi izpad v nižji rang

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Grega Žemlja | Slovenska teniška reprezentanca po prvem dnevu proti Kitajski zaostaja z 0:2. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenska teniška reprezentanca po prvem dnevu proti Kitajski zaostaja z 0:2.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška teniška reprezentanca ni najbolje začela boja za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala. Kitajci po prvih dveh posamičnih obračunih vodijo z 2:0. Tako Matic Križnik kot Sebastian Dominko sta dvoboja izgubila. Sloveniji grozi izpad v tretji kakovostni razred Davisovega pokala.

Grega Žemlja
Sportal Kitajci so ga presenetili

Na uvodnem obračunu Davisovega pokala v Guangdžouu je 18-letni Matic Križnik pričakovano izgubil s 50. igralcem sveta Zhizhenom Zhangom z 0:6 in 2:6. Ta je dvoboj dobil v 64 minutah. Križnik je odigral komaj drugi posamični dvoboj v slovenskem dresu.

"Začel sem precej živčno, po nekaj igrah pa sem malo začutil igro. Težko je bilo priti v ritem, ker je tekmec toliko kakovostnejši in je res dobro igral. V drugem nizu sem se malo uigral, prišel do kakšne priložnosti, a je bil tekmec enostavno premočen. Drugače je bila to zame res dobra izkušnja," je dejal Križnik in dodal: "Mislim, da bom lahko na tem gradil in se izboljšal."

Dominko: Imel sem priložnost, a je žal nisem izkoristil

Sebastian Dominko je izgubil dvoboj s kitajskim predstavnikom po več kot dveh urah. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Sebastian Dominko je izgubil dvoboj s kitajskim predstavnikom po več kot dveh urah. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nato je 18-letni Yi Zhou premagal dve leti starejšega Sebastiana Dominka, ki se je lanskemu tretjemu mladincu sveta upiral več kot dve uri, a je na koncu kitajski tekmec slavil s 7:5, 6:7 (3) in 6:3.

"Kaj naj rečem? Razočaran sem po prvi tekmi, imel sem priložnost, a je žal nisem izkoristil. Tekma je bila dobra, ampak igra bi lahko bila na višji ravni," je po dvoboju povedal Dominko.

Kot je uvodni dan ocenil kapetan Grega Žemlja, se ekipi prvi dan ni izšlo. "Prva tekma je bila relativno enosmerna, če poleg uvrstitve na svetovni lestvici obeh igralcev dodamo še živčnost, saj je Matic igral prvo tekmo v živo. Potem je rezultat pač takšen. Na drugi tekmi je imel Sebastian v vseh treh nizih priložnost, da bi dosegel kaj več, ampak v ključnih trenutkih ni bil dovolj kakovosten, da bi lahko premagal tekmeca," je dejal Žemlja.

Glede sobotne igre dvojic se bo kapetan še posvetoval z obema igralcema, v kakšnem stanju sta ter kaj se dogaja z Blažem Rolo: "Po večernem sestanku bomo poskušali potegniti najboljšo potezo in jutri vsaj začeti s prvo točko."

Bo Blaž Rola pripravljen za sobotni nastop v dvojicah? | Foto: Vid Ponikvar Bo Blaž Rola pripravljen za sobotni nastop v dvojicah? Foto: Vid Ponikvar

Reprezentančni boj na trdi podlagi za obstanek se bo končal v soboto.

V igri dvojic sta za Slovenijo prijavljena Blaž Rola in kapetan Grega Žemlja, ki je zasedel mesto četrtega igralca, potem ko na Kitajsko zaradi zapletov z vizumom ni prišel Bor Artnak.

V primeru poraza bo Slovenija nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

Davisov pokal, svetovna skupina II:

Kitajska : Slovenija 2:0

Petek, 2. februar:

Zhizhen Zhang – Matic Križnik 6:0, 6:2;
Yi Zhou – Sebastian Dominko 7:5, 6:7 (3), 6:3;

Sobota, 3. februar:
Yunchaokete Bu/Yi Zhou – Blaž Rola/Grega Žemlja
Zhizhen Zhang – Sebastian Dominko
Yi Zhou – Matic Križnik

tenis Slovenija
Sportal Tenisači na misijo nemogoče
Ne spreglejte