Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
20.26

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Natisni članek

Coco Gauff OP Avstralije

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 20.26

4 leta, 3 mesece

Coco Gauff

Če mislite, da je ta najstnica resna, se motite

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

2

Coco Gauff | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Coco Gauff ljubitelji tenisa že dobro poznajo. Nase je najprej opozorila lani v Wimbledonu, ko se je prebila do četrtega kroga in na poti premagala tudi Venus Williams. Venus je zdaj premagala tudi v prvem krogu OP Avstralije, kjer – kot pravi – se ne boji nikogar več in poudarja, da je povsem običajna najstnica.

Coco Gauff
Sportal Petnajstletna zvezdnica očeta opozorila, naj ne preklinja #video

Še drugič je padla Venus Williams

Kljub mladosti njene zmage proti najboljšim igralkam niso več velika senzacija. V Melbournu, kjer igra prvič, je mlada, šele 15-letna Američanka v svojih napovedih veliko bolj samozavestna. Za to ima tudi razloge, saj je v uvodnem krogu – še drugič v karieri – premagala sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam Venus Williams – 7:6 (5), 6:3.

"Če bom šla na tekmovanje z mislijo, da bom izgubila, potem bom izgubila …" | Foto: Gulliver/Getty Images "Če bom šla na tekmovanje z mislijo, da bom izgubila, potem bom izgubila …" Foto: Gulliver/Getty Images Verjame, da lahko premaga kogarkoli

Gauffova je po zmagi dejala, da sta sestri Williams še vedno njeni vzornici in da bi rada nekoč prišla do takih uspehov kot oni dve. Dodaja, da ima v svoji igri še veliko rezerve. "Moj cilj je, da postanem najboljša in osvojim čim več turnirjev za grand slam."

Iz njenih zadnjih odgovorov je slišati, da ti cilji verjetno niso več tako zelo daleč. Ko so jo vprašali, ali obstaja možnost, da čez štirinajst dni dvigne prestižno lovoriko, jim je mlada teniška igralka odgovorila: "Če bo bom šla na tekmovanje z mislijo, da bom izgubila, potem bom izgubila … Verjamem, da lahko premagam kogarkoli, ampak mislim, da tako razmišlja skoraj vsak igralec."

"Tisti, ki so najboljši, se dejansko ne bojijo nikogar. Seveda spoštuješ svojega nasprotnika, vendar ne moreš iti v dvoboj z mislijo, da se nekoga bojiš. V tem primeru boš izgubil, jaz pa nočem izgubljati," je povedala Coco, ki je lani v avstrijskem Linzu že dobila svoj prvi turnir serije WTA.

Coco Gauff | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Venus Williams: Pri njej je meja nebo

Pred OP Avstralije je Coco Gauff nekaj časa trenirala tudi s Sereno Williams, 23-kratno zmagovalko turnirjev za grand slam. "Resnično si želi. Trdo dela in za svoja leta je zelo zrela. Pri njej je meja samo nebo," je o njej dejala Venus, ki je kar 24 let starejša od svoje rojakinje.

"Vsi mislijo, da sem resna …" Coco Gauff mora še danes delati domače naloge. | Foto: Reuters Coco Gauff mora še danes delati domače naloge. Foto: Reuters

Če 39-letna Venus Williams meni, da je Coco za svoja leta zelo zrela, sama meni, da je povsem običajna najstnica, ki veliko časa preživi na družbenih omrežjih. "Vsi mislijo, da sem resna, ker se tako obnašam na igrišču. A dejansko nisem. Življenja ne jemljem preveč resno, želim le uživati," je še povedala najmlajša igralka na letošnjem OP Avstralije.

Kaja Juvan
Sportal Petnajstletnica navdušuje, Zidanškova v drugem krogu z Williamsovo #video
Ne spreglejte