Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 6. 2016,
18.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

tenis Pariz Boris Becker Novak Đoković

Torek, 7. 6. 2016, 18.23

6 let, 7 mesecev

Trener Đokovića: Novak je morda izkoristil zadnjo priložnost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Po zmagi Novaka Đokovića na OP Francije sta se oglasila tudi njegova trenerja – Marijan Vajda in Boris Becker. Predvsem je bila zanimiva izjava Vajde, ki meni, da Đokoviću ni več ostalo veliko priložnosti za zmago na velikih turnirjih. Morda je bila ta celo zadnja.

Slovaški trener Marijan Vajda meni, da je Novak z zmago v Parizu dobil nov zagon. | Foto: Slovaški trener Marijan Vajda meni, da je Novak z zmago v Parizu dobil nov zagon.

Marijan Vajda z Đokovićem sodeluje že dolga leta in svojega varovanca zelo dobro pozna. Slovaški trener meni, da je bila to za Novaka Đokovića najlepša zmaga na turnirjih za grand slam. Po njegovem mnenju v prihodnosti ne bo imel več veliko priložnosti za zmago. "Dejstvo je, da ima Novak 29 let in bolj ko ste stari, slabše živce imate. Mogoče je bila to njegova zadnja priložnost. Čeprav je pred tem zmagal na enajstih turnirjih za grand slam, je meni ta zmaga najljubša," je povedal Vajda.

Bo lahko ujel Federerja?

Đoković je od nedelje le še pet zmag oddaljen od Rogerja Federerja, ki je na turnirjih za grand slam osvojil 17 lovorik. Le dve zmagi manj ima od Nadala in Samprasa. Zmeraj bolj se postavlja vprašanje, ali bo lahko v zmagah ujel velikega Federerja. "Težko je to napovedovati. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost. Trenutno je najboljši igralec in zmaga na OP Francije mu je dala dodaten zagon. Ne vem, ali razmišlja o 17. lovoriki, vem pa, da jih je osvojil dvanajst. Zdaj je pomembno, da uživa."

Novak Đoković je zmagal na štirih turnirjih za grand slam zapored. | Foto: Novak Đoković je zmagal na štirih turnirjih za grand slam zapored.

Becker bolj kot zmago v Parizu ceni nekaj drugega

Zadnjo zmago Srba zelo ceni tudi njegov drugi trener Boris Becker, ki se je Novaku pridružil leta 2013, v tem času pa je Beograjčan nanizal nekaj izvrstnih rezultatov. Nemec bolj kot samo zmago na OP Francije pri Novaku ceni nekaj drugega.

"Mislim, da zmaga na OP Francije ali njegovih 12 zmag na turnirjih za grand slam ni nekaj neverjetnega, ampak to, da je zmagal na štirih velikih turnirjih zapored, kar je nazadnje uspelo Rodu Laverju leta 1969. Že zmagati na enem turnirju je težko. Zelo, zelo težko je zmagati na dveh turnirjih zapored, na štirih zapored pa je skoraj nemogoče. To je nekaj, kar se bo večno cenilo," je v svoji kolumni zapisal nekdanji teniški as, ki še danes velja za najmlajšega zmagovalca turnirja v Wimbledonu

Ne spreglejte