Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
19. 8. 2020,
10.22

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker

Sreda, 19. 8. 2020, 10.22

3 leta, 8 mesecev

Tenis

Boris Becker razkril skrivnost: Đoković je v tem najslabši #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Boris Becker in Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V igri Novaka Đokovića, trenutno prvega teniškega igralca sveta, bi težko našli slabosti. A te so vendarle obstajale ali pa se z njimi še vedno spopada. Eno izmed njih je razkril Boris Becker, njegov nekdanji trener.

Boris Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec, je pred leti zelo uspešno sodeloval z Novakom Đokovićem. Njune poti so se na presenečenje številnih po treh letih (2013–2016) razšle. Becker še danes tu in tam poskrbi, da "prebudi" teniško javnost.

Že večkrat je razkril kakšne zanimive skrivnosti iz njunega sodelovanja. In tudi tokrat ni nič drugače. Šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v enem izmed videov razkril, kateri udarec je srbskemu teniškemu zvezdniku delal največ preglavic. Čeprav se zdi udarec "smash" enostaven, pa je bil za Novaka vse prej kot to.

Boris Becker in Novak Đoković sta sodelovala tri leta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker in Novak Đoković sta sodelovala tri leta. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ne morete si misliti, koliko smo vadili ta udarec"

"Razkril vam bom skrivnost. Po mojem mnenju to lahko povem, ker sem njegov prijatelj. Ali veste, kdo ima po mojem mnenju najslabši 'smash' med prvimi stotimi igralci na svetu," je Becker vprašal mlada igralca. "Novak Đoković," je odgovoril eden od njiju.

"Tako je. Ne morete si misliti, koliko smo vadili ta udarec. To je v njegovi glavi. Mislil je, ko žogica prihaja, da mora narediti nekaj prefinjenega, želel je skočiti. Jaz sem mu rekel: 'Naj bo enostavno, samo dobi točko,'" je razlagal še vedno najmlajši zmagovalec Wimbledona.

Novak Đoković je že v New Yorku. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je že v New Yorku. Foto: Gulliver/Getty Images Đoković že trenira v New Yorku

Novak Đoković se je odločil, da bo igral na turnirju serije masters Western & Southern Open in še pozneje turnirju za grand slam – OP ZDA. Beograjčan tam velja za največjega favorita, potem ko je kar nekaj vrhunskih teniških igralcev odpovedalo nastop na OP ZDA. Med njimi tudi Rafael Nadal, medtem ko Rogerja Federerja zaradi poškodbe kolena prav tako ne bo. OP ZDA se začne 31. avgusta.

Ne spreglejte