Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
8. 3. 2016,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marija Šarapova WTA doping kazen

Torek, 8. 3. 2016, 9.33

8 let

Bo Šarapova sploh še igrala tenis? Neuradno jo čaka kazen od dveh do štirih let.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Potem ko je teniška igralka na OP Avstralije padla na dopinškem testu, se že pojavljajo ugibanja, kako visoka kazen čaka visokoraslo Rusinjo.

Marija Šarapova je v ponedeljek sporočila, da jo je Mednarodna teniška zveza (ITF) obvestila o pozitivnem dopinškem testu na OP Avstralije. V njenem telesu so našli zdravilo meldonium, ki je od letošnjega leta na seznamu prepovedanih substanc. Tega pa sedma igralka sveta ni vedla. Ruska zvezdnica bo imela prvo zaslišanje že 23. marca v Londonu, so zapisali na Twitter.

Združenje WTA bo spoštovalo vsako odločitev

Že dobre pol ure po novinarski konferenci Marije Šarapove so uradno sporočilo dali tudi na ITF. Kot so zapisali, je bila Rusinja pozitivna 26. januarja, na dan, ko je na OP Avstralije izgubila v četrtfinalu proti njeni največji nasprotnici Sereni Williams. Zaradi tega bo Šarapova suspendirana od 12. marca pa vse do konca postopka.

Na zgodbo se je odzval tudi predsednik združenja WTA Steve Simon: "Zelo sem bil žalosten, ko sem slišal za to novico. Marija je velika igralka in bila je znana kot igralka z veliko integriteto. Kljub temu pa je tudi Marija odgovorna za to, kaj da v svoje telo, in mora vedeti, ali je to dovoljeno. Zadeva je zdaj v rokah protidopinške komisije. WTA bo spoštovala vsako odločitev."

Veliko bo odvisno od ugotovitev komisije

Uradno še ni znano, kako visoko kazen lahko dobi trenutno sedma igralka sveta. Po nekaterih namigovanjih bi petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam "počivala" dve ali celo štiri leta. Precej bo odvisno od tega, kaj bo ugotovila komisija. Če bodo ugotovili, da je zdravilo meldonium jemala nenamerno, naj bi dobila dvoletno kazen, če je jemala namerno, pa jo čaka štiriletna kazen.

"Nisem si želela končati kariere na takšen način. Upam, da bom dobila še eno priložnost," je na novinarski konferenci razkrila ena najbolj priljubljenih teniških igralk na svetu. Dejstvo je, da je Šarapova že v zrelih športnih letih (aprila bo dopolnila 29 let) in vprašanje je, ali se bo po morebitni štiriletni kazni še vrnila na teniška igrišča.

Letos je igrala le na enem turnirju

Šarapova je v zadnjih osmih mesecih igrala le na treh turnirjih, saj je imela kar nekaj težav s poškodbami. Letos je igrala le na OP Avstralije, kjer je izpadla v četrtfinalu, pred kratkim pa je zaradi poškodbe podlakti odpovedala nastop na turnirju serije masters v Indian Wellsu.

Ne spreglejte