Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2018,
16.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

ATP teniški globus OP Francije Rafael Nadal

Četrtek, 7. 6. 2018, 16.00

5 let, 10 mesecev

OP FRANCIJE (ATP), 12. DAN

Nadal že v polfinalu, Del Potro poslal domov Marina Čilića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V četrtek bodo na OP Francije v moški konkurenci odigrali še zadnja dva dvoboja četrtfinala, potem ko so ju morali v sredo prekiniti zaradi dežja. V polfinale se je uvrstil že Rafael Nadal, ki je po štirih nizih odpravil Diega Schwartzmana. Prav tako se je po štirih nizih končal dvoboj med Marinom Čilićem in Juanom Martinom del Potrom, ki ga je na koncu dobil Argentinec.

V dvoboju med Rafaelom Nadalom in Diegom Schwartzmanom  je pred sredino prekinitvijo prvi niz z izidom 6:4 dobil Argentinec. Preostali trije so končali v korist Nadala, ki na pariškem pesku lovi svojo enajsto lovoriko. Argentinec, 12. igralec sveta, se je pokazal kot precej trdoživ nasprotnik, saj se je boril vse do zadnje točke. Tudi tokrat je bil kralj peska premočan. Dvoboj se je končal z izidom 4:6, 6:3, 6:2, 6:2. Igralca sta na igrišču preživela tri ure in 47 minut. 

Nadal: Igral sem veliko bolj agresivno

Več kot očitno je Nadalu ustrezala sredina prekinitev dvoboja (zaradi dežja). "Igral sem veliko bolj agresivno. Nadaljeval sem s takšnim ritmom kot po prvi prekinitvi in po mojem mnenju se je takrat  vse skupaj obrnilo. Seveda gre za zelo težkega nasprotnika in proti njemu bo vedno težko igrati," je po dvoboju povedal Rafa.

Podoben pogled na dvoboj ima tudi poraženec Diego Schwartzman. Ta je namreč povedal, da je proti Nadalu zmeraj težko igrati. "Moraš biti 100-odstotno osredotočen. V sredo sem imel veliko "winnerjev" in nisem toliko grešil. Rafa ni igral svojega najboljšega tenisa in to je bil morda dan, ko bi ga lahko premagal. V četrtek je začel igrati povsem drugače. Bil je bolj agresiven in ni delal toliko napak."

Juan Martin de Potro | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V drugem četrtfinalnem paru sta bila nasprotnika Marin Čilić in Juan Martin del Potro. Za Čilića in Del Potra je bil to 13. medsebojni dvoboj, ki ga je na koncu dobil Del Potro. Dvoboj je trajal nekaj minut manj kot štiri ure.

Drugi polfinalni par sta torej Rafael Nadal in Juan Martin del Potro. Španec in Argentinec se bosta udarila v petek. To bo zanju že 15. medsebojni obračun.

Simona Halep Roland-Garros
Sportal Halepova na poti v finale OP Francije odpihnila Muguruzo, Stephensovi ameriški polfinale
Ne spreglejte