Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2008,
15.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 7. 2008, 15.03

7 let, 12 mesecev

Bitka za teniški prestol se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Medtem ko se še ni dobro poleglo vznemirjenje po izjemnem wimbledonskem finalu, so se največji teniški zvezdniki že zbrali na turnirju serije masters v Torontu.

Edini kanadski "masters" se bo zaradi bližajočih se olimpijskih iger letos pričel štirinajst dni prej, s čimer bo vse skupaj še bolj zapolnilo že tako natrpan urnik najboljših teniških igralcev. Od teh bodo na enem najstarejših turnirjev na svetu, ki je tudi uvertura v tako imenovano turnejo severnoameriških turnirjev s trdo podlago, katere vrhunec je "US Open", prisotni prav vsi.

Federer: Še vedno sem številka ena

Prvi nosilec turnirja je še vedno Švicar Roger Federer, čeprav je veliko ljudi prepričanih, da je po velikih zmagoslavjih na Roland Garrosu in Wimbledonu neuradni najboljši igralec prav španski zvezdnik Rafael Nadal. "Ne obstajajo neuradni najboljši igralci na svetu. Nadal je sicer res osvojil dva izjemno težka turnirja in predpostavlja se, da kdor ju osvoji, je prav gotovo najboljši na svetu. Vendar pa sem ob koncu minule sezoni igral izjemno in osvojil masters ter odprto prvenstvo ZDA, tudi v tej sezoni pa sem igram zelo konstantno, tako da tudi on že nekaj let dobro ve, da je težko postati najboljši igralec na svetu. Ima pa Nadal v naslednjih mesecih zelo lepo priložnost, da zavzame najvišjo pozicijo, vendar pa je vse odvisno od tega, kako bova oba igrala," je Federer še vedno trdno odločen, da zadrži mesto, ki mu pripada že skoraj pet let. Tako Nadal kot Federer sta že osvojila tako imenovani Rogers Masters. Švicar je bil najboljši leta 2004 in 2006, Španec pa je po zmagi nad slovitim Andrejem Agassijem veliki turnir osvojil leta 2005.

Đoković brani naslov

Minulo leto je turnir dobil Srb Novak Đoković, ki je na poti do prestižne lovorike premagal Federerja, Nadala in Andyja Roddicka, torej najboljše tri igralce na svetu. "Ta turnir je eden mojih najljubših, saj sem na njem zabeležil eno svojih največjih zmag. Prav tako se odvija na moji najljubši podlagi, kar mi daje veliko samozavest," je dejal tretji igralec sveta.

Na turnirju, kjer se kot gostitelja vsako leto izmenjujeta Toronto in Montreal, je največkrat slavil Američan češkega rodu Ivan Lendl. Slednji je v osemdesetih letih minulega stoletja zmagal kar šestkrat. Američan Andre Agassi je naslednjem desetletju slavil trikrat.

Ne spreglejte