Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2015,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković Stan Wawrinka

Nedelja, 18. 1. 2015, 18.28

8 let

Benjamin Becker pod hladno prho poslal domačega ljubljenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v 2. krogu OP Avstralije ekspresno v treh nizih odpravil ruskega tekmeca, bolj pa se je moral za napredovanje namučiti branilec naslova Stan Wawrinka.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je imel v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije lahko delo z Rusom Andrejem Kuznetsovom, ki je v Melbournu do zdaj igral le enkrat, na lestvici pa zaseda 88. mesto. Za igralca je bil to prvi dvoboj, vlogo favorita pa je zgolj po 84 minutah upravičil srbski predstavnik, ki je v Melbournu zmagal že štirikrat, nazadnje leta 2013. Lani se je moral posloviti v četrtfinalu. "Uvodna dva niza sta bila odlična. Na igrišču sem storil tisto, kar sem načrtoval," je bil srbski as zadovoljen s predstavo v prvih dveh nizih, v katerih je izgubil le eno igro. Zanimivo je, da Đoković v Melbournu še ni izgubil dvoboja, ko je opravljal vlogo prvega nosilca.

Lanski zmagovalec uvodnega turnirja za grand slam Stan Wawrinka je igral proti Romunu Mariusu Copilu. "Stan the man", ki je postavljen kot četrti igralec turnirja, je v prvem krogu zlahka opravil s Turkom Marselom Ilhanom, tokrat pa v treh nizih še Romuna. Dvoboj je bil zelo izenačen, švicarski favorit je dobil 108 točk, njegov tekmeca z dežele pod Karpati pa le štiri manj. "Srečen sem, da sem končal dvoboj po treh nizih. Pogoji za igro niso bili prijetni, na igrišču je bilo zelo vroče," je razkril četrti igralec sveta. Če bo dobil še prihodnji dvoboj, bo niz zaporednih zmag povišal na deset. V boju za osmino finala se bo udaril s finskim veteranom Jarkkom Nieminenom.

Na svoj račun so prišli tudi domači gledalci. Na osrednjem igrišču je igral veteran Lleyton Hewitt, ki je v Melbournu prvič igral že davnega leta 1997. 33-letni Avstralec pa na domačih tleh še ni izkusil zmage. Njegov tekmec je bil tokrat Nemec z zelo znamenitim teniškim priimkom Benjamin Becker, ki pa ni v sorodu z Đokovićevim trenerjem Borisom. Hewitt je v prvih dveh nizih pokazal kdo je glavni na igrišču, saj je oddal le tri igre. Prvi niz se je končal z izidom 6:2, drugi pa s 6:1. V nadaljevanju dvoboja pa je na sceno stopil Nemec, ki je dobil tri nize zapored in se tako veselil uvrstitve v tretji krog turnirja. Dvoboj je trajal dobre tri ure.

Ne spreglejte