Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2011,
22.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljaž Bedene Blaž Kavčič

Četrtek, 22. 9. 2011, 22.32

7 let, 12 mesecev

Bedene: Bolje zmagati tu kot v Banjaluki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aljaž Bedene je v osmini finala teniškega turnirja serije challenger v slovenski prestolnici presenetil prvega nosilca Blaža Kavčiča. Po preobratu je bil rezultat 2:6, 6:3 in 6:3.

Derbi prvega dela največjega slovenskega teniškega turnirja je potekal v idealnih igralnih pogojih, v toplem, a ne prevročem vremenu. Dvoboj je upravičil visoka pričakovnaja in zadovoljil nabito polne tribune osrednjega igrišča. Končalo se je s preseneljivim porazom prvega nosilca in branilca naslova. Sprva pa ni kazalo na presenečenje, saj je Kavčič začel zelo prepričljivo. Že v prvi igri je naredil brejk, potem ko je najprej rešil zelo dobro skrajšano žogico Bedeneta, nato pa še neubranljivo zadel še s forhend strani. Po najdaljši izmenjavi je v sedmi igri naredil še en brejk, v naslednji igri pa ga je potrdil z lahkoto dobil prvi niz. Tudi na začetku drugega je imel pobudo 24-letni "Kaljut" in spet v uvodni igri odvzel servis dve leti mlajšemu rojaku. Obetala se je pričakovana zmago prvega loparja Slovenije.

Optimist od začetka do konca

Pri izidu 1:3 za Kavčiča v drugem nizu pa je prišlo do preobrata. Najprej je Bedene naredil brejk in prvič odločilne točke dobil v svojo korist. V nadaljevanju je igral še bolje, ves čas narekoval ritem igre in velikokrat zadel s svojim izjemno močnim forhendom. Vknjižil je pet iger zapored in prepričljivo dobil drugi niz.

"Glede na to, da v zadnjem času ne nastopam na velikem številu turnirjev, v dvobojih potrebujem nekaj časa, da začnem dobro igrati. Nisem bil živčen na začetku, vseskozi sem bil optimističen. Tak sem po naravi, ne obupam, borim se do konca in vedno upam do zadnje točke," je bil zadovoljen Aljaž Bedene. Pred kopico svojih navijačev je nato tudi v trejem nizu, ko je Kavčič povedel z 2:0, ohranil mirno kri in do konca popolnoma prevladoval šišenskem rdečem pesku. Partijo je zaključil s petimi zaporednimi igrami, svojemu konkurentu pa vrnil za poraz v četrtfinalu challengerja v Banjaluki pred tednom dni. "Lepše je, da sem zmagal tu pred domačimi navijači, družino in drugimi Slovenci, ki imajo radi tenis, in v Banja Luki izgubil kot obratno," dodal razpoloženi Ljubljančan.

Kavčič: Nisem imel srca, da bi odpovedal turnir

Kavčič bil na drugi strani v drugi polovici dvoboja skoraj ves čas v podrejenem položaju. Na začetku tretjega niza je z nekaj sreče še povedel, nato pa so bile njegove žogice ves čas prekratke za razpoloženega nasprotnika. Zmaga na turnirju v Banja Luki in posledično sedem odigranih dvobojev v dobrem tednu dni je pustilo posledice na 79. igralca sveta.

"Počutil sem se utrujeno. Ko zmagaš turnir, si zadovoljen, vse ti pade malo dol in je zelo težko najti motivacijo, saj moraš že naslednji dan začeti igrati na prav tako visoki ravni. Že na začetku turnirja sem povedal, da sem utrujen in da bi vsak drug turnir odjavil, ampak nisem želel tega narediti tukaj. Nimam srca, da bi odpovedal pred domačimi gledalci. Zaradi njih sem malo potrpel, stisnil zobe in naredil vse, da sem se lahko regeniraral. Na koncu je bilo to premalo. Sicer mislim, da sem igral solidno in da bi proti vsakemu drugemu igralcu lahko zmagal, Aljaž pa je bil zelo motiviran, zelo dobro je igral in imel je čas, da se je spočil po Banja Luki. Navadil se je na pogoje, bil je boljši igralec in si je zaslužil zmago. Ne iščem nobenih izgovorov," je priznal že nekaj let najboljši slovenski teniški igralec.

V sredo so na challengerju v Ljubljani na sporedu četrtfinalni obračuni.

Ne spreglejte