Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2018,
16.27

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

pokal Fed teniški globus

Nedelja, 22. 4. 2018, 16.27

5 let, 11 mesecev

Pokal Fed

Češka in ZDA v finalu pokala Fed

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ZDA, pokal Fed | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ženski teniški reprezentanci Češke in ZDA sta finalistki pokala Fed. Češka je v Stuttgartu s 4:1 premagala Nemčijo, v kraju Aix-en-Provence pa je bila ZDA boljša od Francije, tako kot Čehinje so si tudi Američanke zmago zagotovile že pred dvobojem dvojic, vodijo namreč s 3:1.

Čehinje so že po prvem dnevu vodile z 2:0, Julia Görges je v prvem nedeljskem dvoboju gostiteljicam vlila upanje, da bi prvič po letu 2014 zaigrale v finalu, potem ko je premagala Karolino Pliškovo, toda to je dokončno razblinila Petra Kvitova, s 6:2 in 6:2 je ugnala nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa Angelique Kerber.

V igri dvojic sta Katerina Seniakova in Barbora Strycova prvi niz dobili s 7:5, nato pa sta Görgesova in Ana Lena Grönefeld dvoboj predali, tako da je bil končni izid 1:4. Češka se je šestič v zadnjih osmih letih uvrstila v finale, v vseh petih dosedanjih primerih je nato osvojila naslov.

Na drugem dvoboju med Francijo in branilkami naslova, reprezentantkami ZDA, je bil po prvem dnevu izid 1:1. Povedle so gostje, potem ko je Sloane Stephens s 7:6 in 7:5 premagala Pauline Parmentier, za izenačenje pa je poskrbela Kristina Mladenović z zmago nad Coco Vandeweghe z 1:6, 6:3 in 6:2. Za Američanko je bil to v pokalu Fed prvi poraz po 13 zaporednih zmagah.

V prvem nedeljskem dvoboju je Stephensova gladko odpravila Mladenovićevo, svojo priložnost pa je nato izkoristila Madison Keys, po izenačenem boju je bila boljša od Parmentierjeve.

ZDA so tako zabeležile jubilejno 30. uvrstitev v finale, doslej so 18-krat zmagale.

Avstralke se vračajo v svetovno skupino

Avstralska teniška igralka Daria Gavrilova je popeljala reprezentanco nazaj v svetovno skupino pokala federacij, potem ko je v odločilnem dvoboju s 6:3 in 6:2 premagala Nizozemko Quirine Lemoine, šele 295. igralko na lestvici WTA. 

Štiriindvajsetletnica, ki je zamenjala poraženo Samantho Stosur, je popeljala Avstralijo do neulovljive prednosti 3:1. Avstralske teniške igralke so nazadnje v svetovni skupini pokala Fed igrale leta 2015, Nizozemke pa se tako po treh sezonah poslavljajo od elite.

Ne spreglejte