Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2019,
22.32

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

2

Natisni članek

ATP Daniil Medvedev Aleksander Zverev Novak Đoković Rafael Nadal

Petek, 15. 11. 2019, 22.32

4 leta, 5 mesecev

LONDON, NITTO ATP FINALS, 6. DAN

Nadal po poti Đokovića, Nemec kot zadnji v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

2

Rafael Nadal | Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v polfinale. | Foto Reuters

Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v polfinale.

Foto: Reuters

V Londonu na finalnem teniškem turnirju najboljše osmerice sta bila danes na sporedu še zadnja dva zelo zanimiva dvoboja, ki sta dala odgovor o zadnjem potniku v polfinale. Rafael Nadal je na prvem dvoboju sicer s 6:7 (4), 6:4 in 7:5 premagal Stefanosa Cicipaca, ki je tako doživel prvi poraz na turnirju, a to ni bilo dovolj za uvrstitev v polfinale, saj je Nemec Aleksander Zverev na drugem obračunu s 6:4 in 7:6 (4) ugnal Daniila Medvedeva in si s tem zagotovil nastop med najboljšimi štirimi igralci. Nadal se tako kot Đoković poslavlja že po prvem delu.

Roger Federer
Sportal Federer zaigral kot v najboljših letih in poslal Đokovića domov

Skupina Andre Agassi, 3. krog:

Rafael Nadal : Stefanos Cicipas 6:7 (4), 6:4, 7:5
Daniil Medvedev : Aleksander Zverev 4:6, 6:7 (4)

V skupini Andre Agassi je danes zelo pestro, saj ima zagotovljeno polfinalno vstopnico le Stefanos Cicipas, ki je do zdaj zbral dve zmagi. Tokrat mu je nasproti stal nepopustljivi Rafael Nadal. Ta se je v sredo po velikem zaostanku proti Daniilu Medvedevu vrnil od mrtvih.

Rafael Nadal je po koncu obračuna prejel tudi pokal za prvo mesto na lestvici ATP. | Foto: Reuters Rafael Nadal je po koncu obračuna prejel tudi pokal za prvo mesto na lestvici ATP. Foto: Reuters

Prvi posamični dvoboj je trajal skoraj tri ure, bil pa je zelo izenačen. Prvi niz je minil v izmeničnem osvajanju točk, zmagovalca je dal podaljšani niz. Po 2:2 je dve zaporedni točki osvojil Tsitsipas, a mu je z enako meril vrnil Nadal, vendar je naslednje štiri točke nato osvojil Grk in s tem osvojil niz.

V drugem nizu je v deveti igri Tsitsipas izgubil svoj servis, kar je Nadal znal izkoristiti in izenačil je na 1:1. V tretjem nizu, ki je bil znova zelo izenačen, je Nadal tehtnico nagnil na svojo stran po 5:5. Takrat je njegov tekmec spet zapravil servis, prvi igralec sveta pa je naslednjo igro prepričljivo osvojil in se veselil zmage.

Zverev pokvaril načrt Nadala

Toda Nadal je na koncu ostal praznih rok in brez polfinala zaradi slabšega izkupička med osvojenimi in izgubljenimi nizi. V tolažbo mu je prvo mesto, na katerem bo končal sezono, potem ko je v četrtek brez polfinala ostal tudi Srb Novak Đoković.

Rafael Nadal
Sportal Sporočilo enega največjih športnikov, ki si ga velja zapomniti

Aleksander Zverev se je kot zadnji prebil v polfinale. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aleksander Zverev se je kot zadnji prebil v polfinale. Foto: Guliverimage/Getty Images

Medvedev ostal brez zmage

V večernem dvoboju sta se pomerila Daniil Medvedev in Aleksander Zverev, igralca mlade generacije. Njun medsebojni izid je zdaj 5:1 za Zvereva. Nemec je v podaljšanem nizu drugega niza ohranil mirne živce in po zaostanku z 2:3 povedel s 5:3 ter slavil zmago.

Zverev bo v soboto igral proti Avstrijcu Dominicu Thiemu. Tsitsipasa čaka Federer. Odkar na zaključnem turnirju sezone igrajo po sistemu dveh skupin, se še ni zgodilo, da bi brez mesta v polfinalu ostala prvi in drugi igralec sveta.

Lestvica:

Skupina Andre Agassi:

Stefanos Cicipas* 2 zmagi – 1 poraz
Aleksander Zverev* 2 – 1
Rafael Nadal 2 – 1
Daniil Medvedev 0 – 3

Skupina Bjorn Borg:

Dominic Thiem* 2 zmagi – 1 poraz
Roger Federer* 2 – 1
Novak Đoković 1 – 2
Matteo Berrettini 1 – 2

 že uvrščen v polfinale

Ne spreglejte