Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2018,
0.09

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

teniški globus Juan Martin del Potro Roger Federer

Ponedeljek, 19. 3. 2018, 0.09

6 let, 1 mesec

Teniški globus, 18. marec

Kaj vse je zapravil Federer, del Potro na koncu zasluženo zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

V velikem finalu turnirja serije masters v Indian Wellsu sta se v sanjskem finalu pomerila Roger Federer in Juan Martin del Potro. Na koncu je dvoboj po treh nizih dobil Argentinec. V ženski konkurenci je slavila šele 20-letna Japonka Naomi Osaka, ki je brez težav premagala Rusinjo Kasatkino.

 

Dvoboj med Švicarjem in Argentincem se je končal po treh nizih ter trajal dve uri in 45 minut. Končni izid dvoboja je bil 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2). Že 25. medsebojni dvoboj je dobil del Potro. To je bila zanj sedma zmaga nad enim najboljših igralcev vseh časov in prva na turnirjih serije mastres. Za superiornega Federerja je bil to šele prvi poraz v letošnji sezoni.

Juan Martin del Potro | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V prvem nizu je bila odločilna peta igra

Prvi niz se je začel zelo zanimivo, saj sta glavna akterja na igrišču že v uvodnih točkah pokazala nekaj izjemnih potez. Prvi brejk se je zgodil v peti igri, ko je del Potro Federerju brez izgubljene točke vzel servis in povedel s 3:2. V naslednji igri je Argentinec potrdil brejk in povedel s 4:2. Del Potro te prednosti ni izpustil iz rok in tako povsem zasluženo dobil uvodni niz (6:4).

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer je drugi niz dobil šele v sedmem poskusu

Drugi niz je bil še bolj izenačen, saj je na koncu o zmagovalcu odločila podaljšana igra, kjer se je dogajala prava drama(7:6 (8)). Roger Federer je namreč drugi niz dobil šele v sedmem poskusu in tako izsilil tretji, odločilni niz. Švicar je samo v podaljšani igri potreboval pet žogic za zmago, potem ko je imel dve žogici za niz že v deseti igri. Prvi niz je trajal le 35 minut, za drugi niz pa sta igralca potrebovala eno uro in šest minut. Oba sta bila v drugem nizu precej nervozna.

Federer v podaljšani igri tretjega niza povsem odpovedal

Tretji niz je bil izenačen do devete igre, ko je Federerju uspelo odvzeti servis Argentincu in je povedel s 5:4. 36-letni Baselčan je imel v deseti igri že tri zaključne žogice za zmago, a jih je del Potru uspelo ubraniti in izenačiti na 5:5. Na koncu je odločala podaljšana igra, kjer je Federer povsem odpovedal. Del Potro je takoj povedel s 5:0 in na koncu podaljšano igro dobil z izidom 7:2 , s tem pa tudi prestižno turnirsko zmago Indian Wellsa.

Naomi Osaka | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images
Naomi Osaka se je poigrala z Rusinjo

V ženski konkurenci sta se v velikem finalu pomerili igralki mlade generacije. Na koncu je po uri in desetih minutah zmagala Naomi Osaka, ki je Darjo Kasatkino odpravila z izidom 6:3 in 6:2 ter dosegla največji uspeh v karieri. To je tudi prva zmaga za novo teniško zvezdnico. Mnogi namreč menijo, da je pred njo še izjemno svetla teniška prihodnost. Naomi po zadnji točki ni mogla verjeti, da je zmagala na tako pomembnem turnirju.

Dvajsetletna Japonka je sicer presenetila že v polfinalu, ko je z igrišča odpihnila trenutno prvo igralko Simono Halep, pred tem je domov poslala Karolino Pliškovo, v prvem krogu pa je morala pred njo lopar položiti Rusinja Marija Šarapova. Da je to njena sploh prva turnirska zmaga, se je videlo tudi v njenem govoru, saj je bila še precej zmedena.

Ne spreglejte