Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
20. 2. 2015,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andy Murray Novak Đoković Boris Becker

Petek, 20. 2. 2015, 9.22

8 let

Andy Murray: Novak Đoković zaradi Borisa Beckerja ni nič boljši

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Finalist OP Avstralije Andy Murray dvomi, da je Borisu Beckerju uspelo izboljšati igro prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

Andy Murray in Novak Đoković sta se nazadnje pomerila v finalu OP Avstralije, kjer je po izenačenem dvoboju avstralsko lovoriko osvojil srbski zvezdnik. Zaradi morebitnega Đokovićevega "simuliranja" naj bi se njun prijateljski odnos celo nekoliko ohladil. Nole, ki od lanske sezone sodeluje z legendarnim Borisom Beckerjem, je pred časom na novinarski konferenci izjavil, da bi se rad z Andyjem srečal na štiri oči in razčistil stvari.

Škot je pred kratkim za SportBild spregovoril o vplivu Borisa Beckerja na Novaka Đokovića. "Če sem iskren, ne vidim nikakršne razlike v Đokovićevi igri, odkar sodeluje z Borisom Beckerjem. Z njim ni postal nič boljši," je uvodoma povedal Britanec.

Tudi danes bi izbral Amelie Mauresmo

Čeprav po njegovem mnenju Đoković v svoji igri ni nič spremenil, pa je Murray pozneje povedal, da to še ne pomeni, da mu Becker ne pomaga pri zadnjih uspehih. Đoković je skupaj z Beckerjem lani zmagal v Wimbledonu, kjer je v dramatičnem finalu premagal Rogerja Federerja, ob tem uspehu pa se je povzpel na prvo mesto svetovne lestvice. Prav tako sta zelo dobro začela letošnjo sezono, potem ko je Beograjčan osvojil prvi turnir za grand slam v Melbournu.

Veliko je bilo govora o njegovem sodelovanju s trenerko Amelie Mauresmo. Veliko jih je menilo, da to sodelovanje ne bo obrodilo sadov. Četrti igralec sveta meni, da s Francozinjo v zadnjem času zelo dobro sodeluje. "Z njo sem postal še boljši. Mislim, da so kritike na njen račun popolnoma brezpredmetne in izraz nespoštovanja," je povedal 27-letni teniški igralec, ki še danes trdno stoji za svojo odločitvijo. "Raje se odprem ženskam kot moškim. Vedeti je treba, da sem do 18. leta treniral s svojo mamo," je sklenil Murray, ki je nazadnje igral na turnirju v Rotterdamu in presenetljivo izpadel že v drugem krogu turnirja.

Ne spreglejte