Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
10.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 10.09

7 let, 12 mesecev

Almagru zmaga, brata Bryan pred rekordom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski teniški igralec Nicolas Almagro je osvojil turnir ATP v švicarskem Gstaadu.

Španski teniški igralec Nicolas Almagro je osvojil turnir ATP v švicarskem Gstaadu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 450.000 evrov je v današnjem finalu premagal sedmopostavljenega Francoza Richarda Gasqueta s 7:5 in 6:1. Španec, ki je trenutno na 18. mestu letvice ATP, je dosegel sedmo turnirsko zmago. Pred tem je po dvakrat slavil v španski Valencii in mehiškem Acapulcu ter po enkrat v brazilskem mestu Costa do Sauipe in švedskem Bastadu.

Američan Sam Querrey in Britanec Andy Murray sta se prek polfinalnih dvobojev prebila v veliki finale turnirja ATP v Los Angelesu. Drugopostavljeni Querrey je v prvem polfinalu ugnal Srba Janka Tipsarevića s 6:7 (3), 7:6 (5) in 6:4, prvopostavljeni Murray pa v drugem Španca Feliciana Lopeza s 6:0, 1:6 in 6:4.

Američana Bob in Mike Bryan sta se na teniškem turnirju v Los Angelesu prebila v veliki finale med dvojicami, v primeru njunega zmagoslavja nad navezo Eric Butorac/Jean-Julien Rojer pa bosta dosegla rekordno 62. zmago na turnirjih serije ATP. Bratovska naveza si prvo mesto deli z nekoč "nepremagljivo" avstralsko teniško kombinacijo Todd Woodbridge/Mark Woodforde, obe pa sta dosegli po 61. turnirskih zmag.

V veliki finale teniškega turnirja WTA v ameriškem Stanfordu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev sta se uvrstili Belorusinja Viktorija Azarenka in Rusinja Marija Šarapova. Belorusinja je v polfinalu ugnala prvpopostavljeno Avstralko Samantho Stosur s 6:2 in 6:3, Rusinja pa Poljakinjo Agnieszko Radwansko z 1:6, 6:2 in 6:2.

Rusinja Anastazija Pavljučenko je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Carigradu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V finalu je tretjepostavljena Rusinja premagala rojakinjo Jeleno Vesnino v treh nizih tesno s 5:7, 7:5 in 6:4 in se veselila druge turnirske zmage v karieri.

Ne spreglejte