Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2015,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

najdi.si Tina Maze Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 22. 12. 2015, 15.38

8 let

Tina Maze utrdila svoj primat, Prevc nadomestil Janeza Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pogled na lestvice iskalnih gesel na najdi.si razkriva, da je bilo v letu 2015 največ zanimanja za športnike. Tina Maze in Peter Prevc sta najbolj iskana v kategoriji moški in ženska.

Alpska smučarka Tina Maze, ki na lestvicah najdi.si že desetletje zaseda najvišja mesta, je leta 2015 samo še utrdila svoj primat. Prav njeno ime je v kategorijah žensk najbolj iskano, podobno velja tudi za lestvico, na kateri so kazalniki, ki kažejo zanimanje za iskanje slovenskih športnih imen.

Med moškimi ste na spletu najpogosteje poizvedovali za smučarskim skakalcem Petrom Prevcem, ki z rumeno majico na prsih že pogleduje proti novoletni skakalni turneji. Na prvem mestu je nadomestil lani najbolj iskanega Janeza Janšo.

Top trije slovenski športniki, za katere smo strastno navijali v 2015 in jih najpogosteje iskali na slovenskem spletu, so Tina Maze, Peter Prevc in Filip Flisar. Lestvico desetih najbolj iskanih zaokrožujejo košarkar Goran Dragić, nogometaš Kevin Kampl, sveže upokojeni boksar Dejan Zavec, smučarski skakalec, ki se vrača po poškodbi Robert Kranjec, še en košarkar, mlajši od bratov Dragić, Zoran Dragić, hokejist Anže Kopitar in nekdanja smučarska tekačica Petra Majdič.

Šport je svoj lonček pristavil tudi v rubriki dogodki. Med najbolj odmevnimi dogodki v 2015 na lestvici kar dva najdemo med prvimi tremi. Za begunsko krizo, ki je bila največkrat iskan dogodek, ste najbolj zanimali za smučarske polete v Planici in tekmovanje za Zlato lisico.

Veliko pozornosti sta pritegnila tudi svetovno prvenstvo v alpskem smučanju in evropsko prvenstvo v košarki, ki sta zasedla peto oziroma deseto mesto.

Ne spreglejte