Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
20.30

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

RK Koper liga prvakov

Četrtek, 1. 12. 2011, 20.30

3 tedne, 5 dni

Milorad Krivokapić: Rokomet je v Sloveniji podcenjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašem Kopra se sezona odvija sanjsko. V ligi prvakov so blizu napredovanja, v pokalu so izločili tekmeca, v prvenstvu se držijo vrha. Eno ključnih vlog pri tem igra izkušeni Milorad Krivokapić.

Sebe 31-letni srbski rokometaš ne želi izpostavljati ne glede na fenomenalen učinek. Je prvi strelec Cimosa Kopra tako v ligi prvakov (36 zadetkov) kot državnem prvenstvu (64 golov). Ob številko 13 so se mnogi zaradi okornejše telesne konstitucije spotaknili po prihodu v Koper leta 2010, a v sezoni in pol je "Krivi", kot ga kličejo, pokazal, iz kakšnega testa je. S kakšno močjo in v kakšnem skoku zadeva! Pravzaprav edini pravi desni zunanji Primorcev je silno zadovoljen. Srb z madžarskim potnim listom upa, da bo še dolgo učinkovito igral v Sloveniji.

Koper je z zmago nad rivalom Gorenjem v osmini finala pokala Slovenije naredil izjemno delo, tudi za dvig samozavesti … Od začetka sezone je minilo povsem dovolj časa, da se je ekipa poenotila, da smo se navadili eden na drugega. Tekma proti Gorenju je bila enkraten pokazatelj tega, kako dobro delamo. Ob tem se je izkazal še Gorazd Škof, potem ko se je vrnil po poškodbi. Vse se je poklopilo, res lepa predstava.

Čeprav imate ugoden zbir točk tako v Evropi kot domačem tekmovanju, po igri niste bili preveč prepričljivi. Zdi pa se, da se iz tekme v tekmo dvigujete. Počasi se vse postavlja na svoje mesto. Težko je že kar na začetku sezone igrati vrhunsko, brez težav in padcev. Res je, da postajamo vedno bolj uigrani tako v obrambi kot napadu, kar se vidi na igrišču.

Kar nekaj časa je bil večji del bremena na vaših ramenih. Verjetno ste zadovoljni, da odgovornost prevzemajo soigralci? Vesel sem, da so vsi igralci v naši ekipi dovolj zreli in imajo tudi kakovost. Predvsem v obrambi daje vsak posebej pomemben del k uspehom. Če stojiš trdno v obrambi in dobiš tako malo golov kot mi proti Gorenju, je zagotovo v napadu motivacija večja. Potem cenijo žogo in je ne "zapravljajo" poceni.

V ligi prvakov vas čaka le še ena tekma v tem koledarskem letu. V šestih obračunih ste zbrali osem točk. Kako ocenjujete prvi del evropskega tekmovanja? Na začetku sezone nihče ni pričakoval, da bomo po tolikšnem številu tekem imeli tako velik zbir točk. Še vedno pa ni konec, čeprav smo že na pragu osmine finale, ni spanja, ni predaje. Moramo gledati vse tekme, ki nas še čakajo. Poskušali bomo priti do čim boljše uvrstitve na lestvici.

Za Koprom je sanjska sezona – naslov prvaka, pokalnega prvaka, osvojen pokal challenge – v 2011/12 ste še stopničko višje z ligo prvakov. Katero tekmovanje je za vas najpomembnejše? Ker nimamo dovolj velikega števila tako dobrih igralcev, da ustvarimo kaj izjemnega v ligi prvakov – sezona je super za učenje –, bi rekel, da nam je pomembnejše slovensko prvenstvo. Sezona pa je seveda povsem drugačna od pretekle, ko nihče ni pričakoval od nas, da naredimo, kar smo. Tako Gorenje lot Celje sta bila večja favorita, potem pa smo pokazali, kam spadamo. Takrat so vsi hoteli skalp teh dveh klubov, letos pa vsi želijo premagati nas kot branilce naslova.

Kako vidite rokomet v Sloveniji? Je rokometna dežela? Mislim, da je rokomet podcenjen. Ni dovolj spoštovan. Poglejte, tekma med Koprom in Gorenjem, največji derbi v državi, a dvorana na pol prazna. To me malce moti. Slišim pa, da je na tekmah drugih športov še bolj žalostno glede gledalcev. Moram pa priznati, da sem po igranju na Madžarskem, kjer sta bili le dve moštvi enakovredni, zelo zadovoljen s tekmovanjem v Sloveniji. Nobene tekme ne moreš jemati sproščeno, kolikokrat se je že pokazalo, da lahko manjši klub premaga večjega.

V Sloveniji ste drugo leto, kamor ste se preselili iz Madžarske. Nameravate še ostati? Družina se je izvrstno vklopila v življenje v Kopru, otroka hodita tukaj v šolo in vrtec, zdaj se je zaposlila še žena. Prijetno je tukaj, lepo mesto, morje, super družba, v klubu so stvari postavljene na pravo mesto. Vse je urejeno, zato bi si želel ostati, a obstanek v Sloveniji ni odvisen zgolj od mene.

Kmalu se bo zaključil prvi del klubske sezone, sledi evropsko prvenstvo v Srbiji. Za koga boste navijali? Kakšne možnosti pripisujete Sloveniji? Za Barcelono (smeh). Ne, resnično mislim, da so Francozi dominantni in da jih bo težko premagati. Nekaj delajo drugače od preostalih. Zdi se, da so nedotakljivi. Slovenija? Prepričan sem, da lahko pride daleč, če bo znala v obrambi konstantno držati nasprotnike. Če bo škripala obramba, ob dejstvu, da so v neugodni skupini, pa lahko izpade celo v prvem delu.

Ne spreglejte