Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
13. 9. 2011,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matevž Kamnik Dunaj

Torek, 13. 9. 2011, 16.17

8 let

Matevž Kamnik: Vse bi dali za še eno tekmo s Srbi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska odbojkarska reprezentanca se je z dvema zmagama in porazom uvrstila v osmino finala EP. Tam jih čaka tekma s Finci, ki bo po besedah Matevža Kamnika težka, a verjame v zmago Slovenije.

Prvi del evropskega prvenstva na Dunaju je končan, vaša bilanca so dve zmagi in poraz. Kako ste zadovoljni z igro vaše reprezentance v tem uvodnem delu? Zadovoljen sem z rezultatom, z igro pa še ne povsem. Če bomo hoteli ostati še nekaj dni na Dunaju, bomo morali našo igro dvigniti na mnogo višjo raven, kar smo vsekakor sposobni. Nismo še pokazali vsega, kar znamo, imamo še veliko rezerv.

Prišli ste do prve zgodovinske zmage na EP za Slovenijo, ko ste v uvodu premagali Avstrijce. Ste se kaj poveselili ali si te zmage niste jemali kaj preveč k srcu? Zmage smo bili še kako veseli, zato ne moremo reči, da si le te nismo jemali k srcu, če se temu lahko tako reče, a časa za praznovanje ni bilo, saj je urnik zelo natrpan. Praznovali bomo lahko šele po EP.

Cilj pred EP je dosežen, zdaj vas v sredo čaka tekma play-offa, kjer bo vaš nasprotnik Finska. V Mariboru na pripravah za prvenstvo stare celine je že "padla", zakaj ne bi še na Dunaju? Res je, treba pa se je zavedati, da so oni že takrat vedeli, da obstaja velika možnost, da se srečamo v drugem krogu in res se je to zgodilo. Njihov argentinski trener Daniel Castellani je že takrat skril nekaj glavnih adutov. Igral je drugi korektor Sivula, medtem ko je njihov prvi korektor Oivanen. Tudi sprejemalca Kunarija je na naši tekmi zamenjal, čeprav je odlično igral. To bo popolnoma nova tekma, ki ima tudi veliko večjo težo kot tista na turnirju v Mariboru.

Finska. Za kakšno reprezentanco gre? Kaj jo krasi, kje so najmočnejši? Gre za uigrano reprezentanco, ki ima za seboj že veliko kakovostnih tekem in izkušenj. Igrajo tudi svetovno ligo. Krasi jih predvsem njihov organizator Mikko Esko, ki zelo dobro igra in s hitrimi žogami razigrava svoje soigralce. Najbolj znana v reprezentanci pa sta seveda brata Oivanen. Eden igra kot korektor, drugi pa je odličen bloker. Mislim, da bosta slednja največja naša nevarnost.

V primeru zmage nad Finci vas v četrtfinalu že čaka Italija. Če bi v ponedeljek izgubili s Turki, bi v razigravanju dobil Francoze in ob morebitni zmagi bi potem spet zaigrali s Srbijo. Če bi lahko izbirali med Srbijo in Italijo, s katero bi raje igrali v četrtfinalu? Katero bi izbral? Prvo moramo premagati Finsko in to bo zagotovo zelo težka tekma. Šele nato se bomo ubadali z našimi naslednjimi nasprotniki, ki bi bili v tem primeru Italijani. Za tekmo proti Srbiji nam je vsem žal, ker nismo prikazali naše najboljše igre. Zato bi dali vse za revanšo, ampak do tja je zdaj zelo dolga in težka pot, ki pa zagotovo ni nemogoča.

Na Dunaj vas je prišlo spodbujat kar lepo število navijačev … Navijačev je bilo kar lepo število in res se vsem, ki so prišli, zahvaljujemo za njihovo podporo. Celo prenočili so v dunajskih hotelih, nekateri pa so prišli z avtodomi. V ponedeljek so se sicer odpravili domov, vendar so nam zagotovili, da se v sredo spet vrnejo. Vsak navijač šteje, še posebej v izločilnih bojih.

Do kje lahko na letošnjem EP poseže Slovenija? Si upate napovedati? Že sama zmaga je zgodovinski dosežek. Uspeli sta nam že dve in 2. mesto v skupini. Z vsako zmago pa se postavi nov cilj – zmaga. Zdaj smo že v osmini finala, kjer je naš nasprotnik Finska. Na papirju so oni favoriti, vendar smo že z zmago v Mariboru pokazali, da jih lahko premagamo. Nato bi sledili Italijani, ki so absolutni favoriti, vendar smo dokazali, da se tudi s takšnimi renomiranimi reprezentancami da igrati in jih celo premagati. Tukaj mislim predvsem na Egipt, Francijo in Bolgarijo, ki na lestvici kotirajo veliko višje kot mi in smo jih nadigrali. Tudi po slabem začetku na tekmi s Srbi smo lahko igrali, vendar, kot sem že rekel, to ni bila naša najboljša igra in bi lahko storili tudi kaj več.

Ali ste spremljali tudi druge skupine, se vam zdi, da je bilo kaj presenečenj? Največje presenečenje je vsekakor Slovaška, ki je premagala Poljsko, Bolgarijo in Nemčijo ter zasedla prvo mesto v skupini D, ter izpad Nemcev že po skupinskem delu tekmovanja.

Kdo je za vas prvi favorit prvenstva? Glavni favoriti so Rusi, ki meljejo vse pred sabo. Je pa res, da ima zdaj tudi Srbija s prvim mestom v naši skupini in direktno uvrstitvijo v četrtfinale zelo lepo pot do medalje.

Ne spreglejte