Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
19. 7. 2011,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Lakovič evropsko prvenstvo Litva

Torek, 19. 7. 2011, 19.36

8 let

Jaka Lakovič: Mladim moramo pokazati, kdo je glavni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovensko reprezentanco si težko predstavljamo brez neumornega Jake Lakoviča, ki bo na EP v Litvi odigral eno od pomembnih vlog v boju za najvišja mesta, s katerimi se spogleduje skupaj s soigralci.

Medtem ko je večina reprezentantov že trenirala prejšnji teden skupaj v Kranjski Gori, ste imeli vi teden dni več počitka. Čemu ste posvetili največ časa? Dodaten teden počitnic sem izkoristil tako, da sem bil nekoliko več doma. Sem pa vadil v sodelovanju s kondicijskim trenerjem Tomažem Brincem. Imel sem program teka, bil pa sem prisoten tudi na kampu v Ljubljani.

Verjetno ste urejali tudi določene stvari v povezavi z odhodom v Galatasaray. Kako ste zadovoljni z vašim novim delodajalcem? Super zadovoljen. En dan sem res odšel v Carigrad, kjer sem opravil zdravniški pregled ter podpisal pogodbo. Sedaj je moj klubski status zaključen, tako da sem lahko stoodstoten osredotočen le na reprezentanco.

Primerjati Barcelone in Galatasaraya se verjetno ne da, vendar kljub temu: Turčija se, kar se košarke tiče, zelo razvija … Košarka v Turčiji se je v zadnjih letih dvignila na višjo raven. Galatasaray mi je ponudil konkretno ponudbo. Klub ima velike ambicije in gre za zdrav projekt. Zato sama odločitev ni bila težka. Barcelona je res večja, vendar je tudi Galatasaray klub s tradicijo in največ navijači v Turčiji. Z veseljem bom igral zanj.

Vse misli ste sedaj uperili v reprezentanco. Verjetno ste komaj čakali, da ste se priključili izbrani vrsti? Zelo lepo je priti nazaj v reprezentanco in videti fante. V bistvu so kar vsi utrujeni od prejšnjega tedna in nismo še imeli naših večernih pogovorov, ker smo se vsi spravili v sobe počivati. Čaka nas namreč veliko dela, ker imamo visoke cilje.

V reprezentanci je kar nekaj mladih košarkarjev? Ali je zaradi tega čutiti kaj več elana na treningih? Mladi prinesejo več agresivnosti na trening - večji zagon. S tem nam starejšim pomagajo, da tudi mi delamo bolj zagrizeno. Ampak se ne damo mladim. Še vedno jim moramo pokazati, kdo je glavni.

Konec tedna vas čakata prvi pripravljalni tekmi. Kaj lahko navijači pričakujejo od igre slovenske reprezentance? Kar lahko obljubimo, je trdo delo ter borba na igrišču. Na prvi tekmi bo verjetno prisotnih veliko napak, kar je povsem normalno za to obdobje. Večja težava bi bila, če bi bili že sedaj v vrhunski formi.

Omenili ste visoke cilje. Kakšni so vaši glede evropskega prvenstva v Litvi? Najvišji. Borba za medalje. Vsaka zdrava sredina ima največje cilje in ti cilji pogojujejo intenzivno delo skozi ves ciklus priprav. To je edini način, da Slovenija ostane v evropskem vrhu, kar smo si v preteklih letih težko priborili.

V zadnjih reprezentančni akciji ste bili kapetan. Ste mogoče s fanti izbrali novo desno roko Božidarju Maljkoviću na parketu, ali boste še naprej vi opravljali to funkcijo? Nismo še izbrali novega kapetana. Ni pomembno, kdo je to. Pomembna je ekipa. Biti kapetan je le ena obveza in čast več.

Ne spreglejte