Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
11.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Agnieszka Radwanska

Sreda, 24. 7. 2013, 11.19

8 let, 5 mesecev

Gola zvezdnica odgovorila Mladim katolikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Poljska teniška igralka Agnieszka Radwanska je vznemirjena zaradi negativnih reakcij v domovini, ker je gola pozirala za revijo ESPN, gibanje Mladih katolikov pa jo je nato izključilo iz svojih vrst.

Radwanska je bila fotografirana gola ob bazenu, v katerem plavajo teniške žogice, vendar pa je ''bistvo ostalo čem zakrito''. Zaradi svojega dejanja se je znašla pod pritiskom izrazito katoliško usmerjene poljske javnosti, Mladi katoliki pa so njeno ravnanje označili kot nemoralno.

''Malce sem razočarana. Presenečena sem, ker so se na moje fotografije odzvali kot da sem pozirala za moški magazin,'' je prizadeto zapisala četrta s svetovne lestvice. 24-letna Radwanska, ki si na spornih fotografijah intimne dele pokriva z rokami in nogami, je le ena od golih športnikov, ki jih je predstavlja revija, med njimi pa najdemo tudi 77-letnega golfista Garyja Playerja.

Na Facebooku je še napisala, da s fotografijami ni želela nikogar žaliti, ''označevati jih kot nemoralne pa je zagotovo iztrgano iz konteksta magazina,'' je dodala. ''Še več, prav nikakršnih žgečkljivih podob ni. Leta sem trdo delala in vadila, da bi ohranila telo v formi in tudi članek govori o tem. Strinjala sem se, da sodelujem in z zgledom opogumim mlade, še posebej dekleta, da vadijo in ostanejo zdrave.''

Radwanska še zatrjuje, da si je opomogla od nedavnega polfinalnega poraza v Wimbledonu proti Nemki Sabine Lisicki. V primeru zmage bi imela namreč lepo priložnost za osvojitev svoje prve grand slam lovorike, saj bi se pomerila s poznejšo zmagovalko Francozinjo Marion Bartoli, proti kateri v medsebojnih srečanjih vodi 7-0. Tako pa je ostala gola in brez naslova.

Ne spreglejte