SiolNET. Sportal Sportal +
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobra novica za mlade slovenske športnike

0,08

termometer

Otroci in šport
Foto: Getty Images

Z Olimpijskega komiteja Slovenije so sporočili, da je minister za zdravje Janez Poklukar sprejel pravilnik o spremembah Pravilnika za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva, kar pomeni spremembe za registrirane športnike, ki tekmujejo v športnih panogah z večjimi telesnimi obremenitvami.

Kaj to pomeni v praksi?

Da bodo otroci in mladostniki s statusom registriranega športnika imeli pravico do preventivnega pregleda v 7. razredu osnovne šole.

Da bodo športniki, pri katerih je v skladu s predpisi s področja športa mogoča registracija med 10. in 12. letom starosti, imeli pravico do dveh preventivnih pregledov registriranega športnika med 10. in 13. letom starosti.

Prvi preventivni pregled bodo opravili v 5. razredu osnovne šole, drugega pa v 7. razredu osnovne šole.

Če se bo otrok oziroma mladostnik prvič registriral po dopolnjenem 13. letu starosti, bo imel pravico do preventivnega pregleda registriranega športnika ob registraciji.

Omogočen bo tudi kontrolni preventivni pregled registriranega športnika, tega bodo opravili na predlog zdravnika, ki bo izvedel preventivni pregled registriranega športnika, z namenom spremljanja morebitnih odklonov v zdravstvenem stanju registriranega športnika, ki so posledica športnega udejstvovanja, so v povezavi z njim ali vplivajo na športno udejstvovanje.

Sprememba pravilnika bo jutri objavljena v Uradnem listu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin