Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
10. 5. 2015,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim

Nedelja, 10. 5. 2015, 11.49

8 let

Zagorju zmanjkalo kisika, Krim ni razmišljal o izgubi naslova

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja tekma državnega prvenstva za rokometašice ne bi mogla biti pomembnejša. Za naslov so se pred polno zagorsko dvorano s krimovkami pomerile domače rokometašice.

Zagorjanke so potrebovale zmago, na koncu pa so za svoj 21. naslov državnih prvakinj slavile krimovke s 26:23. "Mislim, da je bila glava ključna. Ko je bilo treba, nismo hitele, tudi ko smo imele dve igralki manj. Izjemno pa je bila pomembna tudi naša obramba, na čelu z Mišo Marinček. Da sama prikazujem takšne igre, je zaslužna celotna ekipa. Pokazale smo srce in značaj," je nekaj ključnih dejstev za zmago Krima v Zagorju, ki je potrdila 21. naslov rokometnih prvakinj, dejala Tamara Mavsar. Krimova kapetanka, najboljša slovenska igralka prejšnje sezone po izboru trenerjev, je dosegla devet golov ob le enem zgrešenem strelu.

"Okrepitvi" za konec sezone

"Vedeli smo, da je Zagorje v določenih vidikih celo v prednosti. Na primer v tem, da dlje časa igra v podobni sestavi. Za sabo nima tako turbulentne sezone kot mi, lažje je loviti kot braniti. Računala sem, da bomo obdržali bolj hladne glave kot oni. To se je tudi zgodilo. Vesela sem zaradi igralk in kluba. Da ne bi bile prvakinje, sploh nisem hotela razmišljati. Nisem pripravila taktike niti za zadnji napad niti za sedemmetrovke. Preprosto sem verjela, da bomo stvar rešili prej. Dobro smo se pripravili, taktično in psihološko," je po tekmi dejala Krimova trenerka Marta Bon.

Ta je unovčila daljšo klop, brez dvoma pa so krimovkam koristile tudi izkušnje s težkih tekem, ki so jih odigrale več kot Zagorjanke: "Veliki osvežitvi sta bili Nina Zulič in Polona Barič. Vse priznanje tudi nosilkam Mavsarjevi, Marinčkovi, tudi preostalim, na primer Alji Jankovič." Srednja zunanja Zuličeva in v Krimu krilna rokometašica Baričeva sta bili sicer vso sezono na bolniškem dopustu zaradi poškodb, Bonova pa nanju v prihodnje resno računa.

"Ujela nas je utrujenost"

"V zadnjih 15 minutah nismo zdržali. Ujela nas je utrujenost. V rotaciji imamo manj igralk kot Krim, to je odločilo. Zbranost v napadu ni bila več takšna kot v prvem polčasu. Na začetku drugega smo imeli nekaj čistih strelov in Krim je obrnil rezultat. Imeli smo še svoje možnosti, tudi dve igralki več. Ljubljančanke imajo v nogah in rokah več težkih tekem. Večjega števila kakovostnih igralk si ne moremo privoščiti. Imamo od pet- do sedemkrat manjši proračun od Krima. Dali smo vse od sebe, dekletom čestitam za boj. Gremo naprej," pa so bile besede Bojana Voglarja, trenerja Zagorjank, ki je dodal še, da je fizični padec njegove ekipe povzročil tudi psihološkega: "Ko zmanjka kisika, tudi glava deluje drugače."

Zgrešenih strelov, predvsem s krilnih položajev, je bilo za tako pomembno tekmo preprosto preveč. Tako blizu naslovu Zagorje ni bilo še nikoli, a se mu je po nenadni priložnosti izmuznil tako kot lani.

Ne spreglejte