Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
13. 2. 2015,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 13. 2. 2015, 20.15

8 let

Za Krim se je tekma začela, ko je zaostajal za 11 golov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krimove rokometašice so sicer dobile drugi polčas na tekmi z evropskimi podprvakinjami iz Podgorice, a kaj, ko so pred tem zaostajale že za 11 golov. Budućnost je v Stožicah slavila s 23:20.

Krim je izgubil na še tretji tekmi v glavnem delu lige prvakinj. Nikakor ne presenetljivo, saj je podgoriška Budućnost evropski podprvak, Ljubljančanke pa so že vso sezono v fazi lepljenja ekipe, zbrane z vseh vetrov in sestavljene ne le v zadnjem hipu, ampak še med sezono. Ljubljančanke realnih možnosti za četrtfinale nimajo več, čakajo pa jih še tri tekme.

No, vseeno je bilo tokrat več volje kot v Skopju, ko je bil obrambni pridelek na vsej tekmi zgolj dva rumena kartona in ena izključitev. Najboljše Krimovo obdobje tekme je bila tretja četrtina, ko Črnogorke niso zadele devet minut, krimovke pa so s serijo 5:0 bistveno znižale zaostanek, ki je po polčasu znašal že 11 golov. V zadnjih minutah so stopile še korak naprej in imele napad za le tri gole zaostanka, kar jim je kasneje tudi uspelo. Zapravljena "zicer" in sedemmetrovka sta pripomogla k temu, da je gostujoči trener Dragan Adžić ostal miren, Budućnost pa je potrdila prvo mesto v skupini in najboljše izhodišče pred četrtfinalom.

"Preveč strahospoštovanja"

"V prvem polčasu smo bili prepočasni v napadu, Budućnost je začela res dobro v obrambi, imela je dobro vratarko, mi smo bili predvidljivi pri strelih. Niso nam šli niti hitri center niti protinapadi. Imeli smo preveč strahospoštovanja. Podaljševati moramo obdobja, ko odigramo relativno kakovostno. Vsaka tekma kaže, da nas čaka še veliko dela, vsaka tekma kaže naše omejitve. Izpostavila bi našo vrnitev v drugem polčasu. Omoregiejeva je pokazala, kako se brezkompromisno bori. Bila je drzna, hitra, neustrašna," je po srečanju dejala trenerka Krima Marta Bon, ki se brez dvoma ni razveselila podatka, da so bile med strelkami le štiri njene rokometašice.

Odlični Marta in Miša

Verjetno sta bili vratarki najboljši igralki srečanja. Miša Marinček (16 obramb) in Marta Žderić (18 obramb) sta blesteli. Zadnja je z ulovljeno, ne le ubranjeno sedemmetrovko Tamari Mavsar in obrambo ob strelu Amelie Goudjo bržkone tudi odločila tekmo. Liza Omoregie je, potem ko je bila zaradi težav z ramo v prvem polčasu prekvalificirana na krožno napadalko, v drugem delu odigrala na desni zunanji in s svojo dinamiko pomenila pravo osvežitev. Prav gotovo pa morajo večji delež primakniti krožne napadalke. Glede na položaj pa bi bilo smiselno več priložnosti dati tudi igralkam, za katere se zagotovo ve, da bo Ljubljana njihova karierna postaja ostala tudi v prihodnji sezoni.

Krim je drugi polčas dobil z 12:7. To je slaba tolažba ali pa tudi ne. Bo pa, če bodo želele Ljubljančanke osvojiti kakšno točko v glavnem delu, obdobje dobrega spoja obrambe in napade treba podaljšati. Predvsem pa nekaj ukreniti z začetki tekem, ko se nasprotniki dvignejo toliko, da je lovljenje praktično misija nemogoče. Naslednja priložnost bo gostovanje pri Thüringerju.

Ne spreglejte