Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet Slovenija reprezentanca Slovaška kvalifikacije

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 16.25

8 let

Veselina Vujovića tarejo sladke težave

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Moško rokometno reprezentanco v sredo čaka predzadnja tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 na Poljskem. Tekmec v Prešovu (17.00) bo Slovaška.

To bo peta slovenska tekma v kvalifikacijah. Ob zmagi in uspehu Švedske nad Latvijo bi si Slovenci že tekmo pred koncem – v soboto v Velenje prihajajo Latvijci – zagotovili nastop na evropskem prvenstvu, ki bo januarja prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu.

To je prva akcija za novega selektorja Veselina Vujovića, ki je zadovoljen s stopnjo sprejemanja svojih idej. "Slovaška nikakor ni prehodna avantura, zaradi sistema tekmovanja bodo imeli domačini velik motiv, saj se želijo izogniti zadnjemu mestu v skupini. Velika možnost je, da bi ob naši zmagi že bili uvrščeni na EP. Radi bi čim prej končali to zgodbo," razmišlja Črnogorec, ki je ob ugodnem razpletu dogodkov glede uvrstitve že ob ustoličenju namignil, da bi lahko v Velenju v soboto dobila priložnost mlajša garnitura igralcev.

Brez Matjaža Brumna

Priložnosti na Slovaškem in tudi proti Latviji pa ne bo dobil Matjaž Brumen. Za to je kriv njegov hrbet, ki zahteva terapije. A vseeno ima Vujović na razpolago kar šesterico levičarjev. Vsi prav zagotovo ne bodo v postavi.

"Po dolgem času imam dobro, sladko težavo, in sicer da imam zelo kakovostno ekipo. Ni bilo niti najmanjše težave ne na igrišču ne zunaj njega," je z opravljenim v zadnjih dneh zelo zadovoljen Vujović: "Ne morem biti večji patriot od Slovencev, a bom kot tujec dal vselej največ v svoji vlogi. Verjamem, da bodo potem igralci to dali še lažje."

Ob odsotnosti poškodovanega Uroša Zormana je mesto kapetana standardno zasedel Luka Žvižej. Kaj je novega prinesel drug selektor?

"Želi, da še bolj pritiskamo, delamo še bolj trdo in izboljšamo igro v obrambi, ki lahko prinese še boljše rezultate. Vsi skupaj se moramo spoznati v vseh položajih. Verjamem, da smo na dobri poti in da bomo uresničili cilje, ki smo si jih zadali," je prepričan eden od najpomembnejših členov slovenske obrambe.

"Kjerkoli in kadarkoli boljši"

Nekaj skrbi je v slovenski tabor prinesel čuden položaj Klemena Cehteta, ki ne more zapustiti Katarja, kjer je igral v zadnjih tednih. Ne bo niti poškodovanih Brumna, Zormana, Marka Bezjaka, Dragana Gajića, Primoža Prošta in Gorazda Škofa, torej vrste nosilcev igre. Vseeno pa v Zrečah prevladuje vedro razpoloženje. "Kadarkoli in na katerekoli igrišču na svetu smo boljši od Slovaške. Tako sem razmišljal tudi, ko nisem bil selektor. Zdaj pa še posebej," želi samozavest Vujović vcepiti tudi igralcem. V Prešov bo odpeljal 16 igralcev, tako da bodo odpadli štirje.

Ne spreglejte