Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 12.52

8 let

V ospredju Gajić in Bilbija, debi Vugrinca pri Metalurgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Minuli teden je bil v rokometnem smislu povsem v znamenju lige prvakov, v kateri poleg Velenjčanov in Celjanov nastopa še devet slovenskih legionarjev. Največ v Montpellieru in v Skopju.

Med legionarji, ki nastopajo v elitni ligi prvakov sta, kot smo od njiju že navajeni, izjemno izkazala Dragan Gajić in Primož Prošt. Prvi je mrežo Flensburga stresel osemkrat, drugi jo je ravno tolikokrat ohranil nedotaknjeno. Montpellier je poleg evropske odigral tudi tekmo v domačem prvenstvu in se srečal z največjim rivalom. Gostoval je namreč pri močno okrepljenem PSG-ju. Domačini so tekmo gladko, s kar 14 goli razlike, dobili, razlog za poraz pa se gotovo skriva tudi v nesproščenosti igralcev Montpelliera. Kar devet so jih zaradi domnevnega prirejanja izida na eni izmed lanskih tekem po tekmi aretirali.

Razen že omenjenega remija Montpelliera in pričakovanega poraza Kadettna (Tominec je zadel enkrat), so ostali legionarji v ligi prvakov prišli do zmag. David Špiler je z Zagrebom odbil Pick Szeged in v statistiko vpisal pet zadetkov, Metalurg je presenetljivo zmagal pri Chamberyju, pri čemer se je izkazal novi član makedonskega prvaka Renato Vugrinec (4 goli). Visoko zmago so vknjižile Kielce Uroša Zormana, ki so s devetimi zadetki razlike premagale Silkebrog. Zorman je zadel trikrat, šestkrat pa je bil uspešen sredi tedna v domačem prvenstvu.

Poleg obračuna "Montpellierovcev" sta bila v Franciji aktivna še Boris Bečirovič (6 golov) in Borut Ošlak (1 gol), ki sta proti St. Raphaelu vknjižila poraz. Miha Žvižej je moral tudi tokrat sedeti na klopi. Pogodba s Tulousejem namreč še vedno ni urejena.

Aktivni so bili še v Nemčiji in v Švici. V najmočnejši ligi na svetu se je izjemno izkazal Nenad Bilbija in k neodločenemu izidu Mindna prispeval velikih in pomembnih sedem zadetkov. V deželi sira in točnih ur pa gre izpostaviti Roka Ivančiča, ki se je v statistiko vpisal petkrat.

Ne spreglejte