Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
10. 3. 2015,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Koper 2013 rokomet Dobova

Torek, 10. 3. 2015, 10.41

8 let

V Kopru imajo rezultate, dvorano, gledalce, igrajo pa brezplačno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Kopra 2013 so se po dobljenem derbiju z Dobovo spet zavihteli na vrh 1.B-lige in se še približali prvi ligi, kar bi jim lahko uspelo po manj kot dveh letih obstoja.

Po neslavnem propadu Cimosa je v Kopru nemudoma zrasel novi klub, Koper 2013, ki so ga navijači takoj vzeli za svojega. Od pokojnika je posvojil visoko kvalificirane mlajše selekcije, v prvo vrsto na klopi pa je napredoval Zoran Jovičič, ki je bil pred tem pomočnik trenerja.

V lanski sezoni so mladi Koprčani z lahkoto napredovali iz druge v 1.B-ligo, nanizali kar 39 zaporednih prvenstvenih zmag. Za konec serije je pred tedni poskrbela ptujska Drava, po zmagi na derbiju z Dobovo pa so se Primorci vrnili na vrh lestvice. A trener Jovičič umirja konje: "Ničesar ne moremo predvidevati, dokler je v igri matematika. Pred nami je še osem težkih krogov, pomembno je, da bomo zdravi in igrali v polni postavi." V zadnjih tednih ni bilo tako, manjkali so štirje nosilci igre, a sta se na derbiju v ekipo vrnila Nino Grzentič in Uroš Rapotec.

Na Bonifiki kar 800 gledalcev

"Fantom ne manjka volje in želje. Dobro smo se pripravili in zasluženo zmagali," po rezultatu 29:26 v prid svoje ekipe pravi nekdanji slovenski reprezentant. Njegovo ekipo je na Bonifiko prišlo spodbujat kar okrog 800 gledalcev: "Imamo zvesto občinstvo, mlado ekipo, za katero morda takšni preskoki prihajajo prehitro, iščemo pa pokrovitelja." Torej, Koper 2013 ima rezultate, odlično dvorano, gledalce, mlado in nadarjeno ekipo, igralci pa nastopajo brezplačno oziroma v najboljšem primeru za kakšnega stotaka.

Koprski malček, po letnici rojstva je tako, po rezultatih vsekakor ne, pa se je v družbi Dola, Celja in Gorenja uvrstil tudi na zaključni turnir pokala, ki ga bo gostila prav Bonifika.

"Imamo ekipo, ki je povprečno štiri ali pet let let mlajša od vseh drugih. To so pridni in dokazovanja željni fantje, zaključni turnir je češnja sezone, tekmovalno ni pomemben. Osredotočiti se moramo na prvenstvo. Če bomo vsi zdravi, je lahko pozitiven, sicer bomo prihranili igralce za prvenstvene boje," pragmatično razmišlja Jovičič.

S Koprčani je iz pokala izločil SVIŠ in Krko. Kdo ve, morda to ni bila njegova zadnja beseda ...

Ne spreglejte