Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2008,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2008, 19.57

8 let

"Tigrice" napredovale težje od pričakovanega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometašice Krima Mercatorja so svojo povratno tekmo osmine finala PPZ proti Lokomotivi odigrale v Zagrebu, kjer so izgubile s 25:30, a vseeno napredovale v nadaljevanje tekmovanja.

Krimovke so v Zagreb odšle s šestimi zadetki prednosti, podobno kot na prvi tekmi pa zaradi poškodbe nista mogli pomagati Agnes Ester Siti in Ljudmila Bodnjeva, na tribuni pa sta ostali še Barbara Varlec ter Neli Irman.

Igralke Lokomotive so tekmo začele pred bolj ali manj prazno dvorano silovito, saj so v 6. minuti povedle s 5:0, od tega je tri gole dosegla Nikica Pušić. Trener Bojan Čotar je vzel minuto odmora, saj so njegove izbranke v napadu preveč grešile. V 7. minuti je "tigricam" prek Marine Vergeljuk le uspelo doseči prvi zadetek. Sledila je izključitev Anje Argenti in vodstvo domačih igralk z 8:2.

Krimovke v napadu brez prave rešitve

Igralke iz Galjevice so v napadu še naprej zapravljale žoge na preveč lahek način in v 14. minuti je bilo že 10:3, v vratih gostujočih igralk pa je namesto Tatjane Alizar vstopila Sergeja Stefanišin. Pet minut zatem je bilo na semaforju že +8 (13:5). Na desnem krilu je Dijano Golubić zamenjala Olena Jacenko, ki pa se je po dveh zgrešenih strelih znova preselila na klop. Zagrebčanke so bile še naprej neusmiljene, saj so v 21. minuti vodile s 14:5. Tri minute zatem so imele "tigrice" 46 sekund dve igralki več in znižale razliko na -7 (9:16) in ob enakih močeh na igrišču še za zadetek manj, vendar pa je nato tri minute pred koncem ob drugi izključitvi Argentijeve razlika znova zrasla na +9 (19:10), s tem rezultatom pa se je tudi prvi polčas končal.

Delni izid 5:0 prinesel napredovanje

Drugi polčas so Slovenke začele z dvema zaporednima zadetkoma (12:19), domačinke pa so v 35. minuti znova vrnile razliko na +9 (22:13). V napadu Krimovk je svežino prinesla Maja Zrnec, vendar se je do 44. minute razlika še naprej gibala med sedmimi in devetimi goli. Gostje so se nato zbrale, napravile delni izid 5:0 in znižale na 22:26. V napadu so se predvsem razigrale zunanje igralke, ki so začele zadevati, pa tudi obramba je bila veliko bolj agresivna, saj so domačinke napravile kar nekaj tehničnih napak.

Rezultat tega je bil deset minut pred koncem zaostanek s tremi goli (24:27), vendar pa so nato sledile napake v napadu (dva zgrešena strela Tanje Oder, en Vergeljukove in dve tehnični napaki), tako da je bilo v 55. minuti 29:24 za Lokomotivo. Minuto in dvajset sekund pred koncem so domače rokometašice vodile s 30:25, dobre pol minute pred koncem pa so "tigrice" ob igralki več zapravile napad, a so nato v obrambi vzdržale rezultat in se veselile preboja v nadaljevanje tekmovanja.

Ne spreglejte