Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2012,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slavko Ivezič

Sreda, 4. 7. 2012, 17.22

8 let

"Temeljni cilj je uvrstitev med osem najboljših"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred mladinsko rokometno reprezentanco je evropsko prvenstvo, kamor po besedah selektorja Slavka Iveziča odhajajo dobro pripravljeni. "Najbolj pomembna bo prva tekma s Francozi."

Če številni že uživajo sladkosti počitnic in brezskrbnih poletnih dni, tega ne moremo reči za slovenske mlade rokometaše. Za njih se sezona že zdaleč ni končala. Ne samo da se ni končala, v četrtek se začenja eden izmed njenih vrhuncev – evropsko prvenstvo v Turčiji, kamor se odpravljajo po dolgih in, kot pravi selektor Slavko Ivezič, uspešnih pripravah. "Delo, ki smo si ga zastavili, je bilo razdeljeno v tri cikluse (Žalec, Slovenj Gradec in Krško, op. a.). In čeprav smo naleteli na kakšno težavo, smo s pripravami zadovoljni. Res je, da so nekateri vmes opravljali maturo, bilo je nekaj poškodb, a to se ponavlja v vsaki generaciji," se na priprave ozira Ivezič.

Veliko bodo stavili na prvo tekmo s Francozi

Žreb jim je namenil težko predtekmovalno skupino D, v kateri se bodo merili s Francozi, Nemci in Srbi. Po besedah selektorja so si za temeljni cilj zadali uvrstitev med osem najboljših, kar pomeni, da bodo skupinski del morali končati na prvem ali drugem mestu: "Če nam to uspe, bodo potem apetiti še višji." K zadanemu cilju bi jih zelo približala že zmaga proti Francozom na prvi tekmi. "Na preteklih prvenstvih smo se naučili, da je prva tekma izjemno pomembna, zato bomo nanjo veliko stavili. Zmaga bi za nas pomenila precej lažje nadaljevanje, vendar ne bo tako preprosto, kot se kaže na zunaj. Imamo zelo težko skupino, v kateri smo lahko prvi ali četrti," pove dolgoletni selektor mladincev, ki dobre igre v mladinski reprezentanci vidi kot odlično odskočno desko med člane. "To je tudi tisti najbolj temeljni cilj delovanja mladinske reprezentance."

"Tekmi s Hrvaško me ne skrbita"

Reprezentanca je med pripravami odigrala tudi nekaj prijateljskih tekem, nazadnje dve s Hrvaško. Ivezičeva četa je z južnimi sosedi doživela dva poraza, ki pa selektorja ne skrbita. "Zagotovo je lepše zmagati, a na prijateljskih tekmah je pomembno, da vsi igralci dobijo priložnost in da vidimo, česa smo zmožni v določenem trenutku. Ko bo šlo za res, bodo stvari povsem drugačne. Če bi odigrali na vrhunski ravni in dosegli takšen rezultat, bi bil zaskrbljen, tako pa smo igrali pod ravnjo, ki jo pričakujemo, zato na tekme, ki so pred nami, gledam optimistično." Ravno to, o čemer govori Ivezič, se je zgodilo na lanskem svetovnem prvenstvu v Grčiji, ko so suvereno premagali Srbe, na štirih pripravljalnih tekmah pa z njimi trikrat izgubili.

Prednost bo obramba

Na pripravljalnih obračunih se je pokazalo, da je reprezentanca nekoliko oslabljena na položaju srednjega in desnega zunanjega. "Upam, da se bo na prvenstvu to popravilo in bo izkupiček dosti boljši," razmišlja selektor, ki najbolj svetlo luč reprezentance vidi v defenzivni igri. "Naš optimizem gradimo na igri v obrambi , kjer imamo zelo kakovostne igralce. Z dobro obrambo bomo lahko ustavili vse najboljše igralce. Če bo obrambi uspelo dobiti manj kot 25 zadetkov na tekmo, smo lahko zelo uspešni."

Ne spreglejte