SiolNET. Sportal Rokomet
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napoved reformacije v sodniških vrstah

1,95

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Jesen v delovanje slovenskih rokometnih sodnikov očitno prinaša velike spremembe.

Že predpoletna seja Rokometne zveze Slovenije (RZS), ko je beseda tekla o upadu števila sodnikov, je dala nekoliko slutiti, da "ljubezen" med vrhom zveze in šefom sodnikov prve in 1.B-lige Andrejem Juratovcem morda ni več tako pristna. Sledil je, kot smo poročali, njegov odstop z vseh voljenih funkcij v zvezi. Še vedno pa je nameraval opravljati vlogo strokovnega sodelavca za sodniško tematiko, kamor so ga postavili klubi in kjer ga še veže pogodba.

A očitno se ta zgodba bliža koncu. Kot se je šušljalo, RZS namesto njega načrtuje uvedbo petčlanske komisije, v kateri bodo nekdanji sodnik Janko Poženik, najboljša slovenska sodnika David Sok in Bojan Lah, njun kolega Mirko Palackovič in trener Slavko Ivezič. Športni dnevnik Ekipa kot dva glavna razloga za to potezo navaja upad sodnikov v slovenskem rokometu in vzpostavitev celostnega sistema, po katerem bi našteta peterica skrbela za sojenje na vseh ravneh slovenskega rokometa.

Mednarodna sodnika Bojan Lah (levo) in David Sok naj bi se ukvarjala tudi z izobraževanjem. | Foto: Vid Ponikvar Mednarodna sodnika Bojan Lah (levo) in David Sok naj bi se ukvarjala tudi z izobraževanjem. Foto: Vid Ponikvar
Zveza želi z Juratovcem sporazumno prekiniti pogodbo, on čaka njeno pisno ponudbo, ampak ... "Dejstvo je, da mene postavljajo in odstavljajo klubi. Osem let torej živim v prepričanju, da me lahko kadarkoli zamenja osem klubov v prvi ligi oziroma dve tretjini sodelujočih. Tako je zapisano v statutu 1.A-lige. Če bi se samo en klub v zadnjih letih odločil in bi predsedniku združenja predlagal konec sodelovanja z Andrejem Juratovcem, bi šlo to glasovanje na korespondenčno sejo. Dvotretjinska večina klubov bi me lahko zamenjala v vsakem trenutku, tak je bil navsezadnje dogovor ob začetku sodelovanja," je s protiargumentom za Ekipo postregel nekdanji sodnik in trener. Nadaljevanja nanizanke očitno še sledijo. Kaj bodo rekli klubi?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin