Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
14.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Maribor Branik Riko Ribnica RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Sreda, 5. 7. 2017, 14.53

6 let, 7 mesecev

Te tekme odpirajo novo sezono lige NLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
veselin vujović vujovic | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Rokometna sezona 2017/18 se bo začela 9. septembra: v prvem delu bo nastopalo deset ekip, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje pa se jim bosta - zaradi nastopa v regionalni ligi Seha - pridružila v končnici.

Celjska in velenjska ekipa bosta v novi sezoni zastopali slovenske barve tudi v ligi prvakov, zaradi strnjenega tekmovalnega programa pa se bosta v prvem delu sezone z domačimi tekmeci pomerili zgolj v pokalnem tekmovanju.

Po pretekli sezoni so prvoligaško druščino zapustili Slovenj Gradec 2011, Drava Ptuj, Dol TKI Hrastnik in Istrabenz Plini Izola, nova člana sta Slovan in Herz Šmartno, v elitni ligi - glavni pokrovitelj je še naprej NLB - pa bodo po dvokrožnem tekmovalnem sistemu nastopali tudi Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Koper 2013, ki ga bo vodil Veselin Vujović, Krka, Maribor Branik, Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje in Dobova.

Vujović je prevzel Koprčane. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Vujović je prevzel Koprčane. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Najboljše štiri ekipe iz rednega dela se bodo uvrstile v končnico za prvaka, preostalih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva. Najboljša slovenska kluba bosta - tako kot v pretekli sezoni - končnico začela z enakim številom točk kot prvouvrščena zasedba v rednem delu, iz prvoligaške druščine pa bosta izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek.

NLB liga se bo začela 9. septembra, 1. B liga pa teden dni kasneje. Nova sezona se bo uradno začela 2. septembra, ko bo v Slovenj Gradcu tradicionalna tekma za slovenski superpokal med Celjem Pivovarno Laško in mariborskim Branikom.

Pari 1. kroga lige NLB:

Sobota, 9. september:
Trimo Trebnje - Koper 2013
Slovan - Herz Šmartno
Jeruzalem Ormož - Riko Ribnica
Dobova - Urbanscape Loka
Krka - Maribor Branik
Ne spreglejte