Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
18.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič selektor turnir Celje Egipt Alžirija

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 18.41

8 let

"Ta reprezentanca ima širino in igra dober rokomet"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometna reprezentanca je kljub seriji manjkajočih igralcev prikazala kakovosten rokomet in brez težav dobila prijateljski tekmi z Egiptom in Alžirijo, ki sta bili namenjeni pripravi za SP.

Po celjskem pripravljalnem turnirju, na katerem je pomlajena Slovenija visoko premagala Egipt in Alžirijo, selektor Boris Denič ni imel večjega razloga, da ne bi bil zadovoljen. Reprezentanca se je v okviru priprav na svetovno prvenstvo, ki se začne čez slabe tri tedne, predstavila v spodbudni luči, z veliko volje, energije, dobrimi vratarji, predvsem pa veseli dobra igra v obrambi. Za piljenje napada bo še čas.

Izpolnjeni etapni cilji

"Mislim, da sta tekmi dosegli svoj namen. Videli ste, da sem na desnem zunanjem delal po šest menjav (izmenjaje sta tam igrala David Miklavčič in Jure Dolenec, op. a.). Jure se vrača po poškodbi, uvajal sem ga po sedem, osem, včasih deset minut. Uroš Bundalo je igral v napadu na prvi tekmi, Matej Gaber na drugi, Blaž Blagotinšek je dobil 'druge in tretje' minute v reprezentanci. Gaber in Dolenec sta bila poškodovana. Uroša Zormana sem nekoliko bolj obremenil, ker dolgo ni igral na tekmi," je storjeno v preteklem koncu tedna opisal Denič.

Ta je namenil počitek igralcem, ki so nastopili na francoski tekmi zvezd, in Luki Žvižeju. Nemški legionarji in Sebastian Skube pa zaradi klubskih obvez sploh še niso prispeli v reprezentančni tabor: "Misliti je bilo treba na vse, ob tem pa kakovostno odigrati in zmagati. Nekateri igralci so počivali, mladi so dobili priložnost, ki so jo izkoristili. Čestitam fantom za ti tekmi. Opravili so dobro delo. Obramba in tranzicija sta bili kakovostni. Z napadom pa se bo treba še ukvarjati."

Preveč tekmovanj

Debitanta ni bilo nobenega, igralci z manjšo reprezentančno kapaciteto so večinoma utrdili svoj status dobro pripravljenih rezervistov in svetlih perspektiv za prihodnost.

"Reprezentanca gotovo ima svoje potencial, višino, moč. Mladi rastejo ob okostju reprezentance in rastejo dobro. Škoda je, ker je vsako leto veliko tekmovanje, kot je bila Zlata liga (marčevski turnir v konkurenci Danske, Francije in Norveške, op. a.). Na Zlato ligo sem peljal mlade. To se pozna in se bo poznalo. Nekatere fante je pač treba vpeljati. Ta reprezentanca ima širino in igra dober rokomet," je zdravo samozavestno sklenil slovenski selektor, ki v zadnji pošiljki igralcev pričakuje tudi Miladina Kozlino.

Ta se je na zadnji tekmi vrnil v postavo Mindna in se bo reprezentanci pridružil po petletnem postu. Slovenija se bo do novega leta posvečala brušenju igre z igralcem manj in več. Po novem letu pa sledijo dokončno uigravanje, dvigovanje kondicijske pripravljenosti in seveda turnir na Danskem.

Ne spreglejte