Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 2. 2016,
21.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

PPD Zagreb liga prvakov liga prvakov

Sobota, 27. 2. 2016, 21.59

8 let

Slovo: po dramatičnem preobratu je odločilna žoga končala v zagrebških rokah

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na predzadnji tekmi skupinskega dela rokometne lige so Celjani izgubili v Zagrebu 23:24 (9:8) in si tako povsem zaprli možnosti za osmino finala. Čaka jih še Bešiktaš.

Nizek izid smo pričakovali in ga tudi dočakali. 24:23. Zagreb je unovčil svojo kakovost, Celjani so po dobrem prvem polčasu odigrali slabše v drugem, a so imeli vseeno v zadnjih sekundah priložnost za izenačenje, ki bi jim še nudilo možnost za osmino finala. Vendar je strel Luke Žvižeja vratar Ivan Stevanović obranil.

Slovenski prvaki so se tako poslovili od napredovanja. V zadnjem krogu v Zlatorogu gostuje turški Bešiktaš.

Takoj vodstvo 2:0

Ivan Gajić, Luka Žvižej, Povilas Babarskas, Vid Poteko, Miha Zarabec, Luka Dobelšek, Blaž Janc so začeli tekmo z Zagrebom. V napadu je namesto Dobelška vstopal Žiga Mlakar. Ta sedmerica je povedla z 2:0, domačini pa so pred okrog deset tisoč gledalci, med njimi je bilo tudi približno 500 celjskih navijačev, ki so na pot večinoma krenili s posebnim vlakom, prvi gol dosegli šele po slabih sedmih minutah igre. A so nato dodali še dva zapored.

Začetek tekme so zaznamovale težave s semaforjem. Te so še dodatno omrtvile igro, kar je bil jasen namen Zagrebčanov, ki se seveda niso želeli spustiti v dir s Celjani, ampak unovčiti svojo višino in moč.

Pogumni Žiga Mlakar

Do 15. minute so imeli Celjani že dve izključitvi, a njihove igre to ni kaj prida prizadelo. Z igralcem manj je dvakrat lepo zadel Mlakar. Pivovarska obramba je bila najbolj ranljiva na sredini, kjer jo je prebijal prodorni Domagoj Pavlović.

Občasno sta Zagrebu na pomoč priskočila črnogorska sodnika, na primer pri darežljivosti za dolžino napada. Ali pa ko sta izključila Žvižeja, ki je protestiral v znosni meri, na domačina, ki ga je vlekel za majico, pa sta pozabila. Celjanom, ki so na čelu z Brankom Tamšetom postali dokaj živčni in so se na trenutke s sojenjem preveč obremenjevali, sta bistveno hitreje dvignila roko, kar označuje zadnje izdihljaje napada.

Odlična vratarja

Roko na srce, v zadnji tretjini polčasa so Celjani zadeli le enkrat. V zagrebških vratih je bil odličen reprezentant Filip Ivić (sedem obramb do polčasa), prav toliko pa jih je v pivovarskem golu zbral Gajić, s tem da je nekdanji srbski reprezentant ustavil več zicerjev. Glede na vse našteto je bil gol prednosti ob odhodu v garderobo izjemno ugoden razplet.

Specialist za gole, ko je težko

Kapetan Žvižej je svojo ekipo na začetku drugega polčasa drugič popeljal na dva gola prednosti, a nato Celjani niso znali zaustaviti Stipeta Mandalinića, ki je zadeval iz igre in s črte sedmih metrov. Na koncu se je ustavil pri kar desetih zadetkih.

V petih minutah so Zagrebčani prišli od zaostanka dveh golov do vodstva. Nato je Mlakar zabil že svoj tretji gol z igralcem manj.

Slabo z igralcem več

Dejstvo je, da Celjanom manjka udarnosti na levi strani, na kar so se domačini zelo dobro pripravili. Slabe četrt ure pred koncem je bil izključen Tonči Valčić, Tin Kontrec pa je zabil z igralcem manj. Na drugi strani je Ivan Stevanović obranil sedemmetrovko Galu Marguču, Mandalinić pa je dosegel že svoj sedmi gol za 19:17.

Ob izključitvi Blagotinška je isti igralec dosegel še dva gola. Zagreb je prvič povedel za tri zadetke – 21:18. To je bilo obdobje, ko je v nasprotju s prvim polčasom Zagreb pokazal, kako se igra in zadeva z rokometašem manj. Luka Raković je serijske hrvaške prvake v 53. minuti popeljal na velikih, najvišjih 23:19.

Celjska obramba ni bila na ravni prvega polčasa, Mandalinić pa je bil izjemen. Črnogorca sta puščala izjemno dolge napade, kar je Zagreb odlično izkoriščal. Gola Mlakarja in povratnika Arthurja Patrianove sta po zagrebških "poklonjenih" žogah in obrambah gajića vrnila nekaj upanja, nato pa je Stevanović obranil zicer Mlakarju, sedemmetrovke pa pričakovano ni bilo.

Pet minut pred koncem je Tamše vzel še zadnjo minuto odmora pri zaostanku za tri gole. Sledila sta gola Janca in Babarskasa, popolni preobrat pa Celjanom ni uspel. Po zaslugi Zagrebovega vratarja.

Le še Bešiktaš

Celjane čaka le še ena tekma v ligi prvakov, ki pa jih ne more več popeljati v nadaljevanje. V Zlatorog 5. marca prihaja turški prvak Bešiktaš, ki so ga pivovarji ugnali v prvem krogu.

Ne spreglejte