Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
10. 1. 2014,
21.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Ukrajina Boris Denič Dragan Gajić

Petek, 10. 1. 2014, 21.39

7 let, 12 mesecev

''Slovensko rokometno reprezentanco najbolj spoštujem in jo imam najbolj rad''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske rokometaše v nedeljo v Velenju ob 18.00 čaka zadnja in odločilna tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju. Zmaga nad Ukrajinci, kakršnakoli že, je obvezna.

''Za vsakega tekmeca bom povedal enako. Če igramo s komerkoli na svetu, jaz svojo reprezentanco najbolj spoštujem in jo imam najbolj rad. Za vsakega tekmeca bom rekel, da bomo tekmo dobili. Ne bom rekel, da bodo proti Ukrajincem na naši strani vsi plusi, ampak da smo boljši in da gremo po zmago, bom gotovo zatrdil. Nikoli v treh letih nisem dvomil o svoji ekipi, da ne bi zmagala. Normalno in logično je, da so prišli porazi. Ampak vedno verjamem v svojo ekipo,'' je pred srečanjem z Ukrajino odločen slovenski selektor Boris Denič, ki načeloma sprememb v ekipi v primerjavi s postavo na tekmi s Švico ne načrtuje.

Zmaga je obvezna

Njegovi fantje v nedeljo (ob 18.00) v Velenju igrajo šesto, zadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 z Ukrajino. Ta je slovenskim rokometašem do zdaj prizadejala tudi edini kvalifikacijski poraz, zato je zmaga obvezna za prvo mesto v skupini 3, ki edino prinaša junijske dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo (SP) v Katarju 2015.

''Temeljito analizo Ukrajincev bom začel danes. Do zdaj o njih še nisem veliko razmišljal. Vemo, da smo na gostovanju izgubili, da so korektni in da so v zadnjih dveh, treh letih napredovali. Vemo pa tudi, da je to tekma, ki jo moramo dobiti, da uresničimo svoje cilje,'' je osredotočen Denič, ki vidi ključ v pravem pristopu in motivaciji: ''Če bodo glave na pravem mestu, bomo šli skozi. Če ne bodo, bomo prav tako šli, le malo težje,'' o uspehu ne dvomi trener beloruskega Dinama iz Minska.

''Dobro je, da so živčnost, strah, čustva''

Prvi kvalifikacijski strelec Slovenije je Dragan Gajić, ki je izvrstno formo iz kluba tako preslikal tudi v izbrano vrsto. Na petih tekmah je zabil 39 golov, v Švici 11. ''Dobro je, da je živčnost in da je prisotnega tudi nekaj strahu. Potem pridejo tudi čustva, ki smo jih izlili na parket proti Švici. Nadgratiti moramo svojo igro. Ne glede na taktične zamisli se bo tekma odločala predvsem v tem, koliko bosta obe ekipi pokazali želje po zmagi. Slavila bo ekipa, ki bo željo bolje izrazila na igrišču, je prepričan Gajo.

Levoroki Celjan čuti napredek v reprezentanci: ''Rastemo iz tekme v tekmo. Dobro smo delovali proti Makedoniji. V Luksemburgu smo bili solidni, ampak ta ne more biti kazalnik realnega stanja.V Švici je bilo zelo dobro, predvsem v obrambi. Imeli smo hiter prenos žoge: hitre centre, protinapade. Videlo se je, da nas Švicarji ne morejo več spremljati. Ukrajinci pa so še malo višji in težji. Če dodamo 10, 15 odstotkov k svoji igri, drugo kot zmaga ne pride v poštev.''

Ne spreglejte