Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2019,
12.31

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ana Gros Ženska rokometna reprezentanca rokomet

Torek, 4. 6. 2019, 12.31

4 leta, 10 mesecev

Slovenske rokometašice v Celju odločno na zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ženska rokometna reprezentanca | Foto RZS

Foto: RZS

Slovenske rokometašice so po nedeljski zmagi nad Severno Makedonijo s 33:30 naredile odločen korak proti letošnjemu svetovnemu prvenstvu na Japonskem, dober izid v Skopju pa bodo morale potrditi na četrtkovi povratni tekmi v Celju, ki se bo začela ob 20.15.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so se v ponedeljkovih popoldanskih urah vrnile v domovino, danes pa so že opravile prvi trening pred četrtkovim izjemno pomembnim kvalifikacijskim dvobojem v kultnem Golovcu. V slovenski ekipi se zavedajo, da so v Severni Makedoniji opravili le polovico nalogo, na drugem obračunu jih čaka zelo težko delo.

"Prvih 20 minut tekme v Celju bo zelo pomembnih. V tem obdobju moramo pritisniti na naše tekmice, da zadržimo vajeti igre v svojih rokah, kar nam bo tudi v smislu psihične pripravljenosti zelo pomagalo. Na prvi tekmi smo se naučili, da se moramo s sodniki manj obremenjevati in predvsem da moramo dvigniti raven igre v obrambi. Verjamem, da bomo lahko prek obrambe še bolje izkoristili našo hitrost v protinapadih," je pred četrtkovo tekmo dejal Bregar.

Ana Gros | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Ana Gros: Ne čutimo posebnega pritiska

Ana Gros, absolutna zvezdnica slovenske izbrane vrste, je dodala: "Pred povratno tekmo za zdaj še ne čutimo posebnega pritiska, zavedamo pa se pomembnosti tekme. Na tej tekmi bomo morale prikazati zelo zbrano igro, pomembna bo tudi naša obramba, hkrati pa moramo odpraviti težave s prve tekme v Skopju."

Slovenske rokometašice bodo v primeru končne zmage med 30. novembrom in 15. decembrom letos šestič nastopile na svetovnem prvenstvu. Na dozdajšnjih SP so bile najboljše na Hrvaškem 2003, kjer so zasedle osmo mesto. V Italiji 2001 so osvojile deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., v svojem premiernem nastopu v Nemčiji 1997 pa 18. mesto.

Ne spreglejte