Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 1. 2015,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Allison Pineau slovenska rokometna reprezentanca Francija Nikola Karabatić

Sreda, 28. 1. 2015, 10.44

8 let

Slovenke želi uničevati od prve minute, Zormanu in druščini napoveduje poraz

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francosko rokometno reprezentantko Allison Pineau čaka nenavadna izkušnja, saj si bo četrtfinalno tekmo moških izbranih vrst Slovenije in Francije na SP 2015 ogledala v družbi slovenskih soigralk.

Kdo se bo uvrstil v polfinale na svetovnem prvenstvu v Katarju? Francija, njena domovina, ali Slovenija, dežela, kjer si služi rokometni kruh? Za Allison Pineau, sogovornico iz dežele galskih petelinov, ni dvoma. "Zmagala bo Francija, ker ima več močnejših in izkušenejših posameznikov, to pa je zelo pomembno, ko se igrajo tekme na izpadanje," je povedala 25-letna temnopolta Francozinja, ki je pred začetkom SP v Katarju prejela povabilo, da bi si tekme francoske izbrane vrste ogledala v živo, a je kot prava profesionalka ostala v Ljubljani, kjer jo konec tedna s Krimom čaka pomembna evropska preizkušnja.

Morala bo biti zelo bučna, če bo hotela preglasiti Slovenke

Pred šestimi leti je bila izbrana za najboljšo rokometašico na svetu, zdaj pa se pri Krimu vrača v staro formo, s katero je plenila vse do poškodbe, ki ji je prekrižala načrte na začasnem delu v Makedoniji, ko je branila barve skopskega Vardarja.

Četrtfinalni dvoboj med Slovenijo in Francijo, ki je v deželi na sončni strani Alp športni dogodek dneva, bo spremljala v družbi soigralk. Prevladujejo Slovenke, tako da bo morala iz svojega grla izvabiti zelo bučne glasove, če bo hotela preglasiti soigralke. Imela pa bo majhno pomoč. Pri Krimu ni edina Francozinja. Slačilnico deli tudi z Amelie Gudjo, tako da bo danes pri rokometašicah slovenskih prvakinj še zanimivo. Najprej bodo opravile trening, nato pa se posvetile spremljanju dogajanja v Katarju.

Karabatić ima še vedno status zvezdnika

Kot dobra poznavalka francoskega rokometa je za najbolj nevarnega igralca pri galskih petelinih proglasila Nikolo Karabatića. "Nevarni in nepredvidljivi so vsi, a če bi morali izbrati, bi omenila Nikolo. Še vedno je najbolj priljubljen v Franciji, naši reprezentanci pomeni veliko in ima še vedno status velikega zvezdnika," pravi navijačica francoske reprezentance.

Prihaja iz mesteca Chartres, znanega po Notredamski katedrali, eni najlepših gotskih sakralnih objektov v Franciji, uvrščeni tudi na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine, lani pa se je zaradi rokometa preselila v slovensko prestolnico.

Pozna kar nekaj slovenskih reprezentantov

Žal ji je, da pri Francozih manjka poškodovan krilni zvezdnik Luc Abalo, ki ga ni na svetovnem prvenstvu, a je prepričana, da imajo "trikolorji" na voljo dovolj kakovostnih zamenjav.

"Imamo še druga krila, ki ga lahko nadomestijo. Njegova odsotnost se pozna, ker je eden izmed pomembnejših igralcev, a so se za zdaj na prvenstvu izkazali tudi drugi. Za zadetke s kril tako nismo prikrajšani," je izpostavila Pineaujeva in tako opozorila slovensko izbrano vrsto, da bo imela s francoskimi krilnimi igralci veliko dela.

Slovenska moška reprezentanca ji ni neznanka, pričakovano pa najbolje pozna legionarje, ki so si ali pa še vedno nabirajo izkušnje v njeni domovini. "Iz Montpelliera poznam Dragana Gajića, Vida Kavtičnika in druge ter tudi Uroša Zormana," je pohvalila slovenske rokometne ase, ki so si že priigrali uvrstitev med osem najboljših na svetu.

Pesti bo držala za Francijo in ji bo po svoje žal, da se bo morala že pred polfinalom posloviti ena izmed reprezentanc, s katerimi je posredno tako ali drugače povezana.

Slovenke bo uničevala od prve minute

Zanimiva izkušnja se ji obeta tudi junija, ko je žreb kvalifikacij za žensko svetovno prvenstvo združil slovensko in francosko kroglico. "Vesela sem, da se bom pomerila s klubskimi soigralkami," nestrpno čaka poletni izziv. Ko je odgovarjala na naša vprašanja, je do nje pristopila izkušena slovenska vratarka Sergeja Stefanišin, simpatična Francozinja pa je kot iz topa izstrelila: "Uničevala jih bom od prve minute," ter bruhnila v smeh. Ji bo do smeha tudi zvečer, ko bosta o polfinalistu odločili moški reprezentanci Francije in Slovenije?

Ne spreglejte