Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 7. 2014,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Katar svetovno prvenstvo

Nedelja, 20. 7. 2014, 12.43

8 let

Slovenija s Španijo in gostitelji v skupini A rokometnega SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska rokometna reprezentanca je dobila nasprotnike na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju. V skupini A še domačini, Španci, Belorusi, Brazilci in Čilenci.

V Dohi je potekal ples kroglic, ki so določile skupine svetovnega rokometnega prvenstva v Katarju, januarja 2015. Žreb je vodil Leon Kalin, predsednik tekmovalne komisije Svetovne rokometne zveze (IHF). Slovenija je bila v drugem bobnu in za tekmece dobila Čilence, Brazilce, Beloruse, Špance in gostitelje prvenstva, Katarce. Po šest reprezentanc je razporejenih v štiri skupine. V osmino finala iz vsake predtekmovalne skupine napredujejo najboljše štiri reprezentance.

V slovenskem taboru pred začetkom žreba - ta je bil delno prirejen, saj je Katar, potem ko so izžrebali reprezentance iz jakostne skupine 6, 5, 4, 2 in 1, sam izbral tekmece in po krajšem pomisleku izbral slovensko skupino - niso imeli posebnih želja. Primaren cilj je uvrstitev v osmino finala, izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića pa ne skrivajo, da bodo v tej bogati arabski državi skušali narediti prvi korak na poti do poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016, kar bi bil za slovenske rokometaše že tretji olimpijski nastop po igrah v Sydneyju leta 2000 in štiri leta kasneje v Atenah.

Vse tekme na 24. svetovnem prvenstvu bodo na sporedu v Dohi, kjer bodo na voljo štirje sodobni objekti: dvorana Al Sad sprejme 7700, Aspire 15.500, Lusail 15.300, dvorana katarske rokometne zveze pa 5500 gledalcev.

V tej emiratski državi je pečat pustil tudi nekdanji slovenski reprezentant Rok Praznik, ki je v začetku letošnjega koledarskega leta odšel v tamkajšnji Al Rayyan, gostitelji prvenstva pa so ga vključili tudi v predstavitveni video.

Ne spreglejte