Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 6. 2014,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov

Petek, 27. 6. 2014, 19.02

8 let

Skupina smrti: Veszprem in pet slovenskih reprezentantov bo prišlo v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski rokometaši so izvedeli za žreb v skupinskem delu rokometne lige prvakov, ki jim je prinesel izjemno privlačne, a obenem močne tekmece. Uvrstitev v osmino finala bo težka, a ne nemogoča naloga.

Celjanom, ki so padli v verjetno najmočnejšo skupino, je madžarski Veszprem usojen. Še tretjo sezono zapored bodo v skupinskem delu igrali z madžarskim velikanom, lanskim udeležencem zaključnega turnirja lige prvakov. Po letu premora se med evropsko elito vračajo Čehovski medvedi. Stari znanec Celjanov pa je že postal Rhein-Neckar Löwen. Z ekipo, ki ji je za mišjo dlako ušel nemški naslov, so se pivovarji pomerili že v lanski sezoni.

Sami stari znanci

V Zlatorogu bo gostovalo tudi "sanjsko moštvo" z Balkana, skopski Vardar z Arpadom Šterbikom, Blaženkom Lackovićem, Sergejem Gorbokom, Alemom Toskićem, Matjažem Brumnom in drugimi izvrstnimi rokometaši.

Veliko spominov pa bodo v Zlatorogu lahko obujali tudi nekateri rokometaši Montpelliera, ki je v celjski skupini C pristal, čeprav bi bil tam lahko namesto njega eden od kar treh kvalifikantov. Za Francoze nastopajo Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Jure Dolenec in Matej Gaber. Naslov prvaka, ki je Celju pomagal v navidezno ugodni drugi boben, se tokrat ni izkazal za aduta.

Madžarski prvak, podprvaka Nemčije in Makedonije, močni Montpellier in morda še najmanj Čehovski medvedi zagotavljajo atraktivnost.

Odgovor bo dalo igrišče

A po drugi strani se večkrat na papirju močne skupine kot takšne niso izkazale tudi na igrišču. Med izenačenimi tekmeci pa je več možnosti tudi za presenečenje. Zato predaje vsekakor ne gre podpisati. Navsezadnje so v zadnjih sezonah Celjani, ki so se v osmino finala uvrstili dvakrat zapored, vselej pripravili vsaj eno veliko presenečenje.

Preostale skupine ne delujejo tako močne. Če se bo uvrstilo na kvalifikacijski turnir in če ga bo dobilo, bo Gorenje uvrščeno v skupino D s Kielcami, Dunkerqom, Kadettnom, Pickom, Aalborgom in kvalifikantom.

Ne spreglejte