Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Veselin Vujović Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Francija svetovno prvenstvo

Sreda, 4. 1. 2017, 13.45

6 let, 6 mesecev

Seznam rokometne reprezentance za svetovno prvenstvo

Kocka je padla. Na SP potujejo ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
rokometna reprezentanca Slovenija Savdska Arabija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred četrtkovim odhodom v Francijo je selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović razkril, na katerih 17 igralcev bo računal na svetovnem prvenstvu. V zadnjem trenutku se je odločil, da v deželo galskih petelinov ne bosta odpotovala Jan Grebenc in David Razgor. Kapetanski trak bo nosil Vid Kavtičnik.

Čeprav je selektor šele poldrugo leto, Veselin Vujović s slovensko izbrano vrsto odhaja na tretje veliko tekmovanje. Po 14. mestu na evropskem prvenstvu in šestem na olimpijskih igrah bo v Francijo, ki gosti 25. svetovno prvenstvo v rokometu, popeljal pomlajeno slovensko zasedbo.

Načelni cilj je uvrstitev v četrtfinale. V skupini B, ki se bo igrala v Metzu, poleg Slovencev nastopajo še Angolci, prvi tekmeci 12. januarja, Makedonci, Islandci, Tunizijci in Španci. V osmino finala napredujejo prve štiri ekipe.

Ni lahko sprejemati takšnih odločitev

Črnogorec Veselin Vujović bo Slovenijo vodil že na tretjem velikem tekmovanju. | Foto: Stanko Gruden Črnogorec Veselin Vujović bo Slovenijo vodil že na tretjem velikem tekmovanju. Foto: Stanko Gruden Selektor je izbral 17 potnikov za odhod v Francijo, kjer bodo njegovi izbranci pred začetkom prvenstva odigrali še atraktivni prijateljski tekmi z gostitelji.

"Ni lahko sprejemati takšnih odločitev. V skladu s pravili sem moral določiti seznam 17 igralcev. Na pripravah jih je bilo 19. Ko sem upošteval formo, moj koncept in vizijo reprezentance, sem spoznal, da z nami ne bosta potovala Grebenc in Razgor," je pojasnil legendarni rokometaš, ki je Slovenijo lani na olimpijskem turnirju v Riu popeljal med osem najboljših.

V Francijo tako ne bosta odpotovala reprezentanta, ki si služita kruh v domovini (Ribnica in Celje). Jan Grebenc in David Razgor bosta ostala na seznamu rezerv, a si selektor Vujović ne želi, da bi med prvenstvom spreminjal zasedbo, saj bi to pomenilo, da ima opravka z zdravstvenimi težavami oziroma slabo formo posameznikov.

Gašper Marguč pred odhodom na svetovno prvenstvo:

Osmič na svetovnem prvenstvu, kapetan bo Kavtičnik

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju je Slovenija osvojila osmo mesto. Pred štirimi leti je bila v Španiji najboljša v zgodovini, četrta. To je osmi nastop slovenskih rokometašev na svetovnih prvenstvih.

Kapetanski trak bo v Franciji nosil Vid Kavtičnik, ki pred odhodom na svetovno prvenstvo ne skriva ponosa, da lahko opravlja odgovorno in častno nalogo. "Na prvenstvu ne bo Gorazda Škofa in Uroša Zormana, ki sta nosila ekipo. Prišli so novi mladi igralci, ki morajo izkoristiti dano priložnost. Motivacije nam ne manjka. Smo pozitivni, skušali bomo narediti dober uspeh," je dejal izkušeni rokometaš, ki je pred 13 leti s slovensko reprezentanco osvojil srebrno medaljo na domačem EP.

 

Podpis pogodbe

Selektor je sedemnajsterico igralcev javno sporočil na posebni novinarski konferenci v NLB Centru inovativnega podjetništva, v katerem sta predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac podpisala pogodbo o štiriletnem sodelovanju med največjo slovensko banko in najtrofejnejšo kolektivno športno zvezo v Sloveniji. NLB bo tako uradni sponzor RZS, rokometnih reprezentanc in prve moške rokometne lige, ki se bo odslej imenovala Liga NLB.

Seznam rokometne reprezentance (17 igralcev):

Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matevž Skok (Zagreb, Hrv), Urh Kastelic (Maribor Branik)

Krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb, Hrv), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem, Mad)

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg, Nem), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier, Fra), Nik Henigman (Riko Ribnica), Borut Mačkovšek, Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in David Miklavčič (Zagreb, Hrv);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem, Mad), Matej Gaber (Pick Szeged, Mad), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)

Rezerve: Primož Prošt (Göppingen, Nem), Gorazd Škof (PSG, Fra), Simon Razgor (Meškov Brest, Blr) in Mario Šoštarič (Pick Szeged, Mad), Dean Bombač, Uroš Zorman (oba Vive Tauron Kielce, Pol), Jan Grebenc (Riko Ribnica), Vid Levc (Gorenje Velenje), Žiga Mlakar, David Razgor (Celje PL), Miha Žvižej (Montpellier, Fra)
Ne spreglejte